Çorum Belediyesi, Kent Konseyi ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Çorum Şubesi ile birlikte mültecilere yönelik düzenlediği Türkçe dil kursu tamamlandı.
Kursu başarıyla tamamlayan 110 kursiyer Türkçe öğrendi. Kursa katılan bir grup mülteci Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan’ı makamında ziyaret ederek Türkçe teşekkür ettiler.
Çorum’da yaşayan mültecilerin halkla daha iyi iletişim kurma konusunda yaşadıkları dil sorununu ortadan kaldırmak için Türkçe kursu düzenlediklerini dile getiren Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, “Biz bu kursu mülteci kardeşlerimizin dil ve adaptasyon sorununa çözüm bulmak amacıyla açtık. Bugün 110 mülteci kardeşimizin Türkçe öğrenmesi, sorunların çözümü noktasında çok önemli bir adımdır. Kursta Türkçe’yi öğrenen mülteci kardeşlerimiz kendi aralarında Türkçe konuşarak kursa gelme imkânı bulamamış olan mültecilere de Türkçe’yi öğretiyor. Bu sayede Çorum’da yaşayan Iraklı ve Suriyeli kardeşlerimiz çevreye daha kolay adapte oluyorlar" dedi.
Açtıkları Türkçe kursu ile hem Türkçe’nin öğrenilmesi hem de aynı coğrafyada yaşadığımız, geçmişe dönük bağlarımızın bulunduğu kardeşlerimizle bağların güçlendirilmesi adına önemli olduğuna vurgu yapan Candan, önümüzdeki günlerde Türkçe dil kurslarının açılacağını ifade etti.
Ziyarette kursiyerler arasında yer alan Suriyeli Şifaum Redah kendilerine gösterilen ilgiden çok memnun olduklarını belirterek, “Biz burada Türkçe bilmiyorken çok zorlanıyorduk. Şimdi ise herkesle iletişim kurabiliyor, derdimizi ve sıkıntımızı rahatlıkla anlatabiliyoruz” ifadelerini kullandı.
Mültecilere Türkçe dil kursu veren Hüda Abdulkadir de, mültecilerin kurs boyunca Türkçe’yi öğrenmek için büyük gayret gösterdiğini belirterek, “Kursiyerlerimizin Türkçe’yi günlük yaşamlarında kullanabilmeleri beni çok mutlu ediyor. Hatta öyle ki bazı sosyal paylaşım sitelerinde kendi aralarında grup kurarak burada Türkçe paylaşımlarda bulunuyorlar" şeklinde konuştu.