Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Yazır Mahallesi’nde yapımı devam eden ve tamamlandığında Konya’nın ilk Diş Hastanesi olacak tesisin inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.
Yazır Mahallesi’nde yapımı devam eden Konya’nın ilk Diş Hastanesi’nde sona yaklaşıldı. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yapımı devam eden tesiste incelemelerde bulundu. Konya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Mehmet Teker ve Kalite Yönetim Direktörü Dt. Esra Tokman Aslı’nın da eşlik ettiği ziyarette Altay, yetkililerden inşaat çalışmalarında ki son durumu hakkında bilgi aldı.
Konya’nın ilk diş hastanesi, nüfus yoğunluğu olan Selçuklu’da önemli bir boşluğu dolduracağını ifade eden Başkan Altay, Konya’nın sağlık yatırımları ile her geçen gün önemli bir konuma geldiğini söyledi. Altay, “5 yataklı ve 60 diş ünite kapasiteli hastanemizde halkımıza diş ve diş hastalıkları konusunda her türlü hizmet üst düzeyde sunulacak. Selçuklu Belediyesi olarak böyle önemli bir projenin paydaşı olmaktan mutluluk duyuyoruz. Geçtiğimiz yıl temelini attığımız tesis halkımıza kısa süre içinde hizmet vermeye başlayacak” şeklinde konuştu.
Zemin, birinci ve ikinci kattan oluşan Diş Hastanesi’nde genel anestezi ünitesi, ameliyathane, sterilizasyon sistemi, tomografi, dijital panoramik, periapikal görüntüleme cihazları ve çocuk diş poliklinikleri yer alacak. Tesis bu yıl içinde hizmet vermeye başlayacak.