Özgür ALTUNCU-Özkan ARSLAN/İSTANBUL,()  Ünlü komedyen Cem Yılmaz'ın cuma günü vizyona girecek olan yeni filmi 'Ali Baba ve 7 Cüceler'in basın gösterimi bugün yapıldı. Levent'te bir sinemada gerçekleştirilen gösterime bir çekim için İstanbul dışında bulunan Zafer Algöz dışındaki tüm oyuncular katıldı. Cem Yılmaz, filmin gösteriminden sonra düzenlenen basın toplantısında yine esprileriyle salondakileri bol bol güldürdü.

"ÖNCEDEN İZLEDİNİZ Mİ?" ESPRİSİ
Gösterimden önce sahneye çıkan Cem Yılmaz, salona dönerek, "Daha önce filmi izleyen var mı filmi?"diye sordu. Salondan kahkahalar yükselirken, ünlü komedyen, "Korsanın neler yaptığını daha önce bildiğim için, ola ki birileri izlemiş olabilir diye düşündüm" yanıtını verdi.

OYUNCULARLA SAHNEDE
Basın mensupları, kameralarını ve fotoğraf makinelerini salon girişine bırakarak 110 dakikalık filmi izledi. Filmin ardından, Cem Yılmaz, oyuncular Çetin Altay, İrina Ivkina,Yosi Mizrahi ve abisi Can Yılmaz ile birlikte kameraların karşısına geçti.

BULGARİSTAN'DA ÇEKİLDİ
Filmin senaryosunu yazdığını, "birazcık da" yönettiğini söyleyen Cem Yılmaz, "Ocak ayında başlandı. Hikaye gereği Sofya'da filimci arkadaşlarla buluştuk. Uzakta olmasına rağmen, bizim gibi düşünen çalışkan bir ekiple 8 haftada çekimleri tamamladık" diye konuştu.

"İRİNA'YI TERCİH ETTİM"
Başrolü paylaştığı İrina Ivkina'nın ilk filmi olduğunu hatırlatan Cem Yılmaz, "Daha önce oyunculuk deneyimi yok. İyi Türkçe biliyor. Rusça, Bulgarca, Türkçe bilen birini arıyordum. Seçenekler üçtü. Biri 57 yaşındaydı. İrina'yı tercih ettim" dedi.

"EĞLENCELİ BİR HİKAYE"
"Yine aynı adamlarla bir film çektim" diyen Cem Yılmaz, "Küçük bir rol de olsa Ozan Güven de yer aldı" diyerek espri yaptı. Yılmaz, "Orta bütçeli bir film. Biraz zahmetli bir prodüksiyondu. Eğlenceli bir hikaye oldu" diye konuştu.

İZZET ALTINMEŞE'NİN OĞLU BABASINI OYNADI
Filmde İzzet Altınmeşe ile ilgili yer alan canlandırmada İzzet Altınmeşe'nin oğlunu oynattıklarını vurgulayan Yılmaz, "Hiçbir masraftan kaçınmadık" diye de espri yaptı.

ALTAY: HEPİMİZ KATKI YAPTIK
Oyunculardan Çetin Altay da, bir soru üzerine, filme katkısını, "Çok keyifli bir ortamımız vardı. Çok çalıştık. Orada aklımıza gelen bir şeyi, genel yapıyı bozmayacaksa, hepimizin katkı yaptığını düşünüyorum"şeklinde yanıtladı.

BÜTÜN DİLLERDE NASIL KONUŞTU?
Filmde Türkçe dışında Rusça, Bulgarca, Arapça, İtalyanca ve İspanyolca konuşan Cem Yılmaz'a bunu nasıl başardığı soruldu. Yılmaz, "İrina'nın Türkçe konuşması gibi değil. O çok hakim. Biz çok zorlandık. Ben sahnelerin yüzde 95'inde bir yerlere yazıyordum replikleri" yanıtını verdi.

"BEYAZ TÜRK" KARAKTERİ
"Filmdeki Tayanç Pakça karakteri için Biz bir 'beyaz Türk' arıyorduk. Aklımıza direkt Ozan Güven geldi" diye espri yapan Yılmaz, "Oynar mısın, dedik. 'Neden oynamayayım ya' dedi" şeklinde konuştu.
Karakteri canlandıran Yosi Mizrahi ise Cem Yılmaz ile görüşmeye boynunda fular ve motosikletle gittiğini anlattı.

HESAPLI HARRELSON
Çetin Altay'ın Woody Harrelson'a olan benzerliğini hatırlatan bir basın mensubuna yanıt veren Cem Yılmaz, "O zaten... Woody Harrelson'ın kafası yerinde olanı, hem de hesaplısı" dedi.

MÜZİKLER UYGUN
Filmin türüne çok uygun müzikler yapıldığını söyleyen Yılmaz, "Müziğin hissedilmemesi üzerine çalışarak yaptığımız bir şey. Filmin türüne çok uygun bir çalışma oldu" şeklinde konuştu.

"UYARLAMADA EHLİYETLİ DEĞİLİM"
Neden klasik mizah edebiyatından bir uyarlama yapıp yapmadığı sorusuna da yanıt veren Yılmaz, "O konuda kendimi ehliyetli hissetmiyorum. Olabilir. Ama biraz daha olgunlaşmak lazım. Eğlence türü bile benim yeteri kadar enerjimi alıyor" dedi.

"MALİYET UCUZ DEĞİL"
Filmin maliyetiyle ilgili soruya "orta ölçekli" yanıtını veren Yılmaz, " Rakam vermeyeyim ama ucuz değil" dedi.

GÜZEL OYUNCU TÜRK DİZİLERİNDE OYNAYACAK MI?
Türk dizilerinde yer alıp almayacağıyla ilgili bir soruya yanıt veren başrol oyuncusu İrina Ivkina ise "Bir bakacağız. Aslında bu benim ilk proje" dedi. Araya giren Cem Yılmaz, "Ben çevireyim seni, Arçil ile Şota gibi" diyerek espiri yaptı. Sözlerini sürdüren Ivkina, "Çok güzel oldu benim için böyle bir projede yer almak" diye konuştu.

"AYNI TÜR MİZAH YAPIYORUM"
"Başladığım andan beri aynı türde mizah yapıyorum" diyen Yılmaz, Bulgaristan'da çekilen filmdeki bazı sahnelerin Bulgarları rahatsız edip etmeyeceğiyle ilgili bir soruya, "Daha görmediler. Beraber çalıştığımız insanlar hiç böyle bir reaksiyon göstermediler" yanıtını verdi.

"ÖLÜSÜ BİLE İŞ YAPAR"
Cem Yılmaz, salondaki basın mensuplarına dönerek, "Sizin beklentiniz ne?" diye sorunca, bir gazeteci, "Cem Yılmaz'ın ölüsü bile iş yapar" karşılığını verdi. Yılmaz, bunun üzerine, "Ölüsü mü? Bu bir temenni mi ya?" diyerek salondakileri güldürdü.

"İSTERSEN EVDE MONTAJLA"
Filmdeki argonun dozajı ile ilgili bir soruya da Yılmaz, "Valla abi film bu, sen istersen evde kendin montajla" yanıtını verdi.

GÖSTERİM CUMA GÜNÜ
'Ali Baba ve 7 Cüceler' filminin galası yarın akşam yapılacak. Film Cuma günü vizyona girecek.

(FOTOĞRAF)