MUHAMMET AYDEMİR'İN BABASI, YAŞADIKLARINI ANLATTI
Diyadin İlçesinde, PKK'lı teröristlerin 12 Ağustos gecesi Jandarma Karakoluna uzun namlulu silah ve roketatarlarla saldırısı sırasında çıkan çatışmada ölen 3 kişiden 16 yaşındaki Orhan Aslan ile 15 yaşındaki Muhammet Aydemir ile ilgili araştırma yapmak üzere Ağrı'dan Diyadin ilçesine gelen HDP heyeti, önce taziye çadırına giderek ailelere başsağlığı dileğinde bulundu.
Çadırda ailelerle görüşen Hakkari Milletvekili Selma Irmak, Erzurum Milletvekili Seher Akçınar Bayar, Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman ile Ağrı Milletvekilleri Leyla Zana, Berdan Öztürk, Mehmet Emin İlhan, Dirayet Taşdemir ve Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık'dan oluşan heyet, daha sonra çocukların çalıştığı fırına ve depo olarak kullanılan odunluğa gitti. Burada heyet tanıklarla ve vatandaşlarla görüştü.
Heyete bilgi veren Muhammet Aydemir’in babası Hanifi Aydemir, "Biz oğlumuzu evde beklerken ölüm haberini aldık. Hemen savcının yanına gidip oğlumun günde 10 lira için fırında çalıştığını söyledim. Ama ısrarla bana 'Senin oğlun PKK’lı' demeleri beni kahretti. Ben oğlumu isterken savcı bana diyor ki ‘Gündüz çalıştırıyorsunuz gece de bizimle çatıştırıyorsunuz.' Yeter artık" diye konuştu.

Yusuf İBA/DİYADİN (Ağrı), () -