Evlerinin duvarlarında ayrıklar olduğu için evlerinden tahliye edilen Karakuş Ailesi’ne yardım çıkmayınca aile çaresiz kaldı.
2014 yılının Şubat ayında meydana gelen 3.4 büyüklüğündeki depremle evlerinin duvarlarında ayrıklar meydana gelen Karakuş Ailesi’nin çaresizliği giderek büyüyor. Her geçen gün evin duvarlarındaki ayrıkların büyümesi ile tehlike giderek büyüdü. Duvar ayrıkları o kadar büyüdü ki, odaların içi diğer odalardan rahatlıkla görülebiliyordu.
Varlık Mahallesi 1516. sokak 21 numaralı evin her an yıkılma tehlikesi olmasına rağmen evde yaşamak zorunda kalan Karakuş ailesinin çaresizliği medyada haber olması üzerine Adıyaman Valiliği konuya el attı. Adıyaman Belediyesi TOKİ Konutlarında bir daireyi aileye tahsis etti. Yıkılma tehlikesi olan evin kapı ve pençeleri söküldü. Kapı ve pencereleri sökülen evi madde bağımlısı kişiler kullanınca komşular durumdan şikayetçi oldu.
Maddi durumu iyi olmayan Karakuş ailesi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yeni bir ev yapılması için başvuruda bulundu.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü tarafından dosya iki defa reddedildi. Yaklaşık 10 aydan beri Adil ve Yadigar Karakuş ile çocukları Ayşe, Onur ve Duygu kendilerine tahsis edilen evde yaşıyor.
Yadigar Karakuş, tahsis edilen evin sözleşme süresinin 2 ay sonra sona ereceğini, evde oturtulup oturtulmayacaklarını bilmediklerini belirterek, çaresiz bir şekilde beklediklerini söyledi.
Yadigar Karakuş, “Duvarında ayrıklar oluşan evin kapı ve pencereleri söküldü. Ev zaten oturacak durumda değil. Süremiz dolduğunda TOKİ konutlarından bizi çıkartırlarsa biz ne yapacağız. Eşim rahatsız, çalışamıyor. Önceden bu eve korkumuzdan giremiyorduk. Şimdi ise ortada evin ne kapısı kaldı ne de penceresi. Çaresiz bir şekilde devletimizin bize yardım etmesini bekliyoruz” dedi.