SURİYELİ sığınmacıların, tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Edirne Sarayiçi'ndeki Er Meydanı'ndaki bekleyişleri 6’ncı gününde de devam ediyor. Edirne Valiliği, alana dev ekran kurarak, Suriyeli sığınmacılara geçen hafta Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Suriyeli temsilcilerin görüşmelerinin yer aldığı görüntüleri izlettirdi.
Avrupa ülkelerine gitmek için Türkiye’nin çeşitli illerinden Edirne’ye gelen 2 bin Suriyeli'nin bekleyişleri sürüyor. Sabah erken kalkıp kuyruğa giren Suriyeliler, kendilerine dağıtılan kahvaltıdan aldı. Çok sayıda yardım derneğinin gıda ve kıyafet yardımında bulunduğu sığınmacılardan bazıları da marketlerden kendi ihtiyaçları için alışveriş yaptı. Sabahları soğuk olduğu için bazı aileler ateş yakarak ısınmaya çalışırken, çocuklar ise çimlerin üzerinde top oynayıp, parklardaki kaydırak ve salıncaklarda sallanarak eğlendi. Bazı çocuklar ise ellerine aldıkları boyalarla resim yaparak zaman geçiriyor. Bezden ve kartondan kurdukları çadırlarda kalan sığınmacılar, yıkadıkları çamaşırlarını ağaçlar arasına gerdirdikleri iplere asarak kuruttu. Sığınmacıların bir bölümü nun Er Meydanı'nda bulunan eski ağaların heykellerinin üzerlerine çamaşırlarını asıp kurutması ise dikkat çekti.
Edirne Valiliği tarafından bu sabah alana kurulan dev ekrandan ise Suriyeli sığınmacılara, geçen hafta Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Suriyeli temsilcilerin yaptığı görüşmenin yer aldığı görüntüler izlettirildi. Kırkpınar alanında kalan 2 bine yakın sığınmacı, dev ekran etrafında toplanarak merakla görüntüleri izledi.

FOTOĞRAFLI