Mustafa Akın, İstanbul-

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından ilk olarak geçen yıl 6 hakemle başlatılan Profesyonel Hakemlik uygulaması, bu sezon daha da genişleyerek devam ediyor. Düzenlenen imza töreninin ardından açıklamalarda bulunan FIFA Kokartlı hakemlerden Cüneyt Çakır, "Bundan sonraki süreçte sayı olarak diğer arkadaşlarımıza yansıyacaktır. Süper Lig kadrosunda bulunan tüm hakemleri kapsayacaktır. Daha ileri ki yıllarda doğru bir planlamayla alt liglerde görev yapan arkadaşlarımızı kapsayacak" ifadelerini kullandı.

"Hakem camiası olarak Türk futbolunun önüne geçme gibi bir niyetimiz yok" diyen Cüneyt Çakır, "Sadece Türk hakemlerinin başarılı olduğu bir ortamda bizim sevinmemiz söz konusu bile olamaz. Bizler aynı ailenin içindeyiz. Teknik adamlar, futbolcular ve hakemler olarak bizim tek hedefimiz var o da Türk futbolunu ileri götürmek. Bu da hep birlikte olur. Bizler çalışmalarımıza devam edeceğiz. Eğer hakem camiası olarak bir nebze dünya futbolunda söz sahibi olabiliyorsak, bu Türk futboluna yarar sağlıyorsa ne mutlu bize. Kişisel bazda kalıyorsa demek ki hiçbir faydası yokmuş. Biz bunda 40 yıl önce dünya kupasında maç yönetmişiz, bir 40 yıl daha beklemek istemiyoruz. Bundan sonra çok daha fazla çalışacağız ve turnuvalarda, final maçlarında biz bıraktıktan sonra bir Türk hakemin ismi geçsin istiyoruz" şeklinde konuştu.

Ankara'da 8 Ağustos Cumartesi günü Galatasaray ile Bursaspor arasında oynanacak TFF Süper Kupa maçını yönetecek olan Çakır, "Bu tarz maçlar özel karşılaşmalardır. Biz de ekip olarak iyi hazırlandığımızı düşünüyorum. İki takıma da başarılar diliyorum. İnşallah sakatlıktan uzak, güzel bir maç olur. Herkesin gönlüne göre olsun." yorumunda bulundu.