BARTIN'ın tarihi ve turistik ilçesi Amasra'da 9 günlük bayram tatili öncesi otel ve pansiyonlarda rezervasyonlar tamamen doldu.
Amasra Belediye Başkanı Ak Partili Emin Timur, toplam 3 bin yatak kapasiteli otel ve pansiyonlarda rezarvasyonların günler öncesinden dolduğunu söyledi. Başkan Timur, rezervasyon dışında ilçeye gelenlerin, vatandaşların boş olan evlerini kiralayabileceklerini ifade etti. Timur, şöyle konuştu:
"Resmi ve dini bayramlarda özellikle Ankara ve çevre illerden gelen çok sayıda yerli turisti ağırlıyoruz. Ankara ve İstanbul'a en yakın sahil olan Amasra, büyükşehirlerdeki insanlarımızın birinci tercihi arasında yer alıyor. Önümüzde 9 günlük bir bayram tatili var. Her geçen gün artan turist sayımız nedeniyle konaklama konusunda zaman zaman sıkıntılar yaşıyoruz. Bununla birlikte vatandaşlarımız ev pansiyonluğuna geçerek evlerini misafirlerine açıyor. Belediye sınırlarına yakın köylerimizde bile artık misafirlerimizi ağırlıyoruz. Bayram için her türlü tedbirimizi aldık. Bayram süresince yaklaşık 40- 50 bin turistin geleceğini düşünüyoruz."

FOTOĞRAFLI