Adem GÜNGÖR/ ARTVİN - () - ARTVİN' in Kafkasör Yaylası Cerattepe bölgesinde madencilerin girişini önlemek için çevrecilerin ve yöre sakinlerinin nöbet tutma eylemi sürerken, kent merkezindeki işyeri sahiplerinden de destek geliyor. Çok sayıda esnafın işyerlerinin camlarına tepki için yazılar astığı Artvin’de, 23 yıldır çaycılık yapan Ufuk Ökdem de ‘Madene hayır’ yazılı bardaklarla çay servisi yapmaya başladı.
Artvin halkının Cerattepe yaylasında madene karşı yaklaşık 20 yıl önce başlattığı mücadele devam ediyor. Çevreciler ve yöre sakinlerinin maden firmasının çalışmasını engellemek için Cerattepe yaylası girişinde geçen 21 Haziran’da başlattıkları nöbet tutma eylemi devam ederken, kent merkezindeki esnaf da, değişik yollarla tepki eylemine destek veriyor.
Çok sayıda esnaf iş yerlerinin camına, ‘Bu işyeri Cerattepe’ye müdahale edildiği anda kapatılacaktır’ yazısını asarak tepkisini dile getiriyor. Cama tepki için yazı asan esnaftan biri olan ve Artvin’de 23 yıldır çaycılık yapan 43 yaşındaki Ufuk Ökdem de, yazı asmakla yetinmedi, madene tepki için ilginç bir yola başvurdu. Cumhuriyet Caddesi'nde çay ocağı işleten Ökdem, üzerinde ‘Madene hayır’ yazan çay bardakları ile çay servisi yaparak madene tepkisi dile getirdi. Ökdem, şunları söyledi:
“Tepkimi bu şekilde ifade etmek istedim. Her platformda maden karşı tutumumuzu göstermeye çalışıyoruz. Cerattepe, Artvin halkının nefes aldığı yerdir. Maden çalışması başlarsa ormanlar yok olacak, içme suyumuz kirlenecek. Cerattepe ormanıyla, suyuyla Artvin halkını yaşam alanıdır. Madene asla izin vermeyeceğiz. Cerattepe olmadan Artvin olmaz. Cerattepe geçilmez, Artvin halkı yenilmez.”
Artvin halkının büyük çoğunluğunun madene karşı olduğunu hatırlatan ve olumlu tepkiler aldığını ifade eden Ökdem, “ Madene hayır diyorum. Yazıdan rahatsız olanlara mekanıma gelmesin. Madene destek verene çay yok” dedi.