Hakkari Dağlıca'da, PKK tarafından askeri konvoya karşı girişilen hain mayınlı pusu eylemi ve ardından başlayan operasyonlarla çatışmalarda yaşananlara ilişkin henüz net bir bilgi yok. Kesin bilgi içinse Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklaması bekleniyor.

Bölgede yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer bir metreye kadar düşmüş durumda. Bir yandan operasyonlar sürerken bir yandan da bölgede arama yapılıyor. Arama faaliyetleri zorlukla yürütüldüğü için henüz resmi bir açıklama yapılamıyor.
Bölgede hava koşullarının yanısıra dik vadiler ve kanyonlar nedeniyle sağlıklı telsiz bağlantısı da kurulamıyor. Genelkurmay Başkanlığı'nın önümüzdeki saatlerde arama çalışmalarının sonuçlanmasından sonra bir açıklama yapması bekleniyor..
Ancak açıklama gecikince sosyal medyada yayılan söylentilerin gerçekliği bulunmuyor. Sosyal medyada dolaşan şehit sayıları gerçeği yansıtmıyor...



Türkiye, Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde dün yaşanan saldırının üzüntüsünü yaşıyor. Dağlıca’daki şehit sayısına ilişkin Genelkurmay Başkanlığı’ndan henüz net bir bilgilendirme yapılmadı. Ancak bölgedeki zorlu arazinin yanı sıra olumsuz hava şartları nedeniyle de saldırı ve ardından başlayan operasyona ilişkin bilgilerin henüz netleştirilmediği belirtiliyor. Ancak çok sayıda şehit ve yaralı asker olduğu yönündeki teyit edilmemiş bilgiler endişeleri arttırıyor.

Dağlıca’da askeri konvoya saldırı olduğu yönündeki haberlerin duyulması üzerine Konya’da Türkiye-Hollanda maçını seyretmekte olan Başbakan Ahmet Davutoğlu programını keserek Ankara’ya dönmüş, Başbakanlık Basın Merkezi, Davutoğlu'nun Ankara'da güvenlik yetkilileriyle toplandığını duyurmuştu.


Başbakanlık resmi konutunda saat 23.25'te başlayan acil güvenlik toplantısına Başbakan Yardımcılarının yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Adalet Bakanı Kenan İpek, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve diğer güvenlik birimi yetkilileri katıldı.

Yaklaşık 1 saat 20 dakika süren bu zirve saat 00.45 civarı sona erdi.


ERDOĞAN CANLI YAYINDA AÇIKLADI


Cumhurbaşkanı Erdoğan da dün gece katıldığı bir canlı televizyon programında Dağlıca saldırısıyla ilgili ilk resmi açıklamaları yaptı. Erdoğan, saldırıyla ilgili olarak, “Tabi şu anda orada hava şartları vesaire, o da çok çok kötüymüş ve bu kötü hava şartları altında orada böyle bir mücadele var ve Dağlıca'da yapılan bir temizlik neticesinde böyle bir olay gerçekleşiyor. Oradaki zırhlı araçlarla ifade edildiği kadarıyla mayınlarla kurulmuş olan tuzaklar neticesinde bir olay burada art ardına oluşuyor. Tabi şu anda bu konuyla ilgili Genelkurmay Başkanımızın izahatları hakikaten üzücü” dedi.


GENELKURMAY’DAN GECE AÇIKLAMASI


Genelkurmay Başkanlığı da olayla ilgili ilk açıklamayı gece geç saatlerde yaptı. Açıklamada, “06 Eylül 2015 günü Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması maksadıyla yürütülen operasyonda üç adet El Yapımı Patlayıcı bulunarak imha edilmiştir. Operasyonun devamında yola döşenen diğer El Yapımı Patlayıcıların patlatılması ile iki zırhlı aracımız ağır hasar görmüştür. Patlama neticesinde Kahraman silah arkadaşlarımızdan şehit ve yaralananlar olmuştur” denildi.

Açıklamada şehit ve yaralı askerler bulunduğu belirtilmekle birlikte sayı verilmemesi endişeleri artırdı.

Genelkurmay ayrıca, askeri araçlara yönelik saldırının ardından hava destekli operasyonların da başlatıldığını ve iki adet F-16 ve iki adet F-4 ile PKK'ya ait toplam 13 hedefin vurulduğunu duyurdu.