Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, Türkiye'nin her zaman olduğundan fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bir dönemden geçtiğini hatırlatarak, "Her mahallede bir Türk Bayrağı dalgalansın" sloganı ile kampanya başlattıklarını kaydetti. 

Projenin mahalle muhtarları ile yapılan görüşmelerde ortaya çıktığını anlatan Kılıç, "Mahalle muhtarlarımızla yaptığımız görüşmelerin ardından onlarında fikirlerini alarak bu projeyi hayata geçirdik. İlçemizin dört bir tarafında şanlı Türk bayrağımızı şerefle dalgalandıracağız” dedi. Proje kapsamında ilçeye bağlı mahallelerdeki bayrak dikiminin sürdüğünü belirten Kılıç, çalışmaların tamamlandığı mahallelerde Türk bayrağının dalgalandığını kaydetti.

Kılıç, “Biz 79 milyon büyük ve güçlü bir aileyiz. Ortak değerlerimiz var. Şanlı bayrağımızda bu değerlerin başında gelmekte. Ülkemizin her yerinde olduğu gibi ilçemize bağlı mahallerde de bayrağımızı şan ve şerefle dalgalandırma amacındayız. Bu sebeple böyle bir çalışma başlattık. Uzun zamandır. Bu projeyi hayata geçirmeyi düşünüyorduk. 15 Temmuz hain darbe girişimin ardından projemizi hızlandırdık ve hayata geçirdik. Vatandaşlarımız projemize inanılmaz derecede ilgi gösterdi ve mutlu oldular. Bu çalışma belki de Türkiye’de bir ilktir. Göreve geldiğimiz günden itibaren halkımız için hep ilklere imza attık. Bu projede ilklerimizden birisidir. Bir tek mahallemizi dahi atlamadan tamamını Türk Bayrakları ile donatacağız" dedi.
"Bayrak direği dikilen mahalleler"
Belediye Başkanı Kılıç, bayrak dikimi tamamlanarak, Türk Bayrağı'na kavuşan mahalleri ise şöyle sıraladı:
“Acerköy, Güneyse, Belören, Çatalçam, Dibecik, Doğanpınar, Dokuzyol, Devehöyük, Dikmetaş, Ekinveren, Gündoğan, Güveçli, Kabacaağaç , Karataş, Kaşyolu, Kersentaş, Kılavuz, Kovanlı, Koçaklar, Taşlı, Taşçanak, Tınazdere, Dutluca, Ulaşlı, Uğurova, Yeniköy,Yakacık, Çatalçam.”