Gelen yoğun şikayetler üzerine açıklama yapan Konya İl Emniyet Müdürlüğü Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Kenan Han 'Bu sürücüler için çok yakında psikoteknik tedavi belgesi isteyeceğiz' dedi.
Konya'da trafiği birbirine katan ve boş alanlarda drift yaparak, vatandaşları rahatsız eden Şahin sürücüleri Emniyet'i bile çileden çıkardı. Konya İl Emniyet Müdürlüğü, son yıllarda adı sık sık kazalarla anılan Şahincilere karşı ciddi yaptırımlar için hazırlıklar yapıyor. Emniyet Müdürlüğü aracına el konulan Şahincilerden psikoteknik belgesi isteyecek.



Konya İl Emniyet Müdürlüğü Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Kenan Han, Şahincilerle ilgili günde yaklaşık 400'e yakın ihbar geldiğini söyledi. Modifiye edilmiş araç sürücülerinin mahalle aralarında ve kavşaklarda sık sık drift atarak ve egzozunu açarak, insanları rahatsız ettiğini dile getiren Kenan Han, "Bu konuyla ilgili gün içerisinde asayiş ekiplerimize sık sık şikayetler geliyor. Modifiye araç sürücüleri herkesi çileden çıkarıyor. Özellikle Şahin marka araç sürücüleri trafiği birbirine katıyor. Yaptırım olarak bu araçarı trafikten men edip, parka çektiriyoruz. Parktan dahi çekiciyle sanayiye götürüp standartları sağlayıp TÜVTÜRK'ten olumlu vizesini yaptırarak, yüklü miktarda da trafik cezasını ödeyerek, trafiğe çıkabiliyor. Bu sürücüler için çok yakında psikoteknik tedavi belgesi isteyeceğiz. Yani trafikte bu hareketleri yapanların akıl sağlığının yerinde olup olmadığı konusunda tam teşekküllü hastaneden rapor getrimesi için çalışmalar başlamıştır. Akıl sağlığı yerinde olmayan modifiye araç sahiplerine bu araçlarıyla trafiğe çıkmalarına müsade edilmeyecek" dedi.

Kaynak: Gazete Vatan