Mehmet AKTARAN / İstanbul, () - KADIKÖY Altıyol'daki Boğa Heykeli önünde toplanan ve aralarında milletvekillerinin de bulunduğu CHP'li grup, Ankara'daki bombalı saldırıyı protesto etmek için İskele Meydanı'na kadar yürüyüş yaptı.

Eyleme, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya ile CHP İstanbul Milletvekilleri Barış Yarkadaş, Mahmut Tanal, Oğuz Kaan Salıcı, Ali Özcan, Gamze Akkuş İlgezdi, PM üyesi ve eski İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt ile milletvekili adayları ve CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin katıldı.

Saat 18.00 sıralarında Boğa Heykeli önünde toplanan yaklaşık 300 kişilik grup, ellerindeki pankartlarla sloganlar atarak Kadıköy İskele Meydanı'na kadar yürüdü.

Grup, burada, bombalı saldırıda hayatını kaybeden bazı partililerin fotoğraflarını yere bırakarak mum yaktı. Oturma eylemi de yapan grup adına, CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin basın açıklamasını okudu.

Açıklamada şöyle denildi

“Emek, barış, demokrasi için Ankara'ya giden yoldaşlarımız, dostlarımız katledildiler. Bugün yurdun dört bir yanında emek ve barış için yürüyen kardeşlerimiz, dostlarımız, arkadaşlarımızın cenazelerine katıldık. İstanbul'da bugün 10 cenaze vardı. Dostları, yoldaşları toprağa verdik. Ankara'da yaşanan katliamın sorumlusu AKP'dir. Aradan 3 gün geçmesine rağmen kimse görevden alınmamış ve istifa etmemiştir. Tüm izinleri alınmış bir miting için güvenlik zafiyeti olup olmadığı tartışılıyor. Devlet tüm yurttaşlarının canını korumak zorundadır. 100'ün üzerinde insan bu ülkenin başkentinde, ülkenin kalbinde, güvenliğin en yüksek olduğu yerde paramparça oldular. Bizlerin de yürekleri parçalandı. AKP hükümetinin bakanı bu işten 'Güvenlik zafiyeti yok' diye kurtulamaz. Güvenlik zafiyeti olmadığı doğru, çünkü hiçbir güvenlik önlemi alınmamıştır.

Bu arada, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nin önündeki bayrağı göstererek, 3 günlük yas ilan edilmesine rağmen bayrakların yarıya indirilmediğine dikkat çekti.

Basın açıklamasının ardından eylem sona erdi.