Tunay YAZICI / ÇİVRİL (Denizli), () - DENİZLİ'nin Çivril İlçesi'nde ev yapmak için kepçeyle temel kazan işçiler, Bizans dönemine ait olduğu sanılan üç ayrı lahit mezar buldu.
Haydar Acar'a ait Koçak Mahallesi'ndeki arsaya ev inşaatı için iş makinesiyle bugün saat 10.00'da temel kazısı başlatıldı. Çalışmalar sırasında kepçeye, bir taş parçası takıldı. Küreklerle çevresini temizlenen taş parçasının, üç ayrı lahit mezar olduğu görüldü. Acar, jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen jandarma, mezarın bulunduğu alanı güvenlik şeridiyle çevirdi. Ardından gelen Müze Müdürlüğü arkeologları, inceleme başlattı. İlk belirlemelere mezarların Bizans dönemine ait olduğu kaydedildi. Bölge koruma altına alındı. Lahit mezarlarının içinden insan kemikleri çıktı. İnşaata mezarlar kaldırılana kadar ara verileceği belirtildi.
Koçak Mahallesi Muhtarı Mustafa Karaaslan, aynı bölgede daha önce de iki mezar bulunduğu belirterek, "Bu bölgede daha öncede kaçakçılar tarafından yapılan kazıda iki mezar bulunmuştu. O mezarlar bunlar gibi lahit değildi" dedi.

FOTOĞRAFLI