SİNOP (AA) - Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, ilçenin en önemli tarihi merkezlerinden Tarihi Boyabat Kalesi ile ilgili vatandaşlardan gelen şikayetleri titizlikle değerlendirdiklerini söyledi.

Çakıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi kalenin Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın uhdesinde yer alan bir mekan olduğunu hatırlattı.

Kalenin, var olan eksiklerinin giderilmesi noktasında belediyenin şu anki mevcut duruma göre müdahale etme hakkı olmadığına işaret eden Çakıcı, ancak buna rağmen tarihi yapıya sahip çıkmaları gerektiğini vurguladı.

Çakıcı, kalenin bakım ve onarımı ile temizlik ihtiyaçlarının belediye tarafından giderilmesi için ilgili kurumlarla protokal imzalanması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Biz belediye olarak Sinop İl Kültür Müdürlüğü ile valiliğimizin de onayını alarak buranın temizliği, bakımı ve korunması için adım atmak istiyoruz. Amacımız gerçekleşirse hem kalemizi koruyacağız, hem de vatandaşımıza hizmet sunmuş olacağız. Bizim hazırlıklarımız zaten devam ediyor, kalenin girişine tuvalet, kamelyalar, dinlenme alanları için proje çalışmalarımız bitmek üzere. Burası Türkiye'nin önemli bir değeri, milletin önemli bir değeridir. Böyle güzel ve çok önemli bir tarihi mekanımıza da giriş çıkışların kontrollü olması gerekiyor. Bunun için giriş ve çıkışlarda görevli ve sorumlu çalışanlarımız olacak. Bu değere hem devlet , hem vatandaş birlikte sahip çıkacağız."