ERZURUM Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan kulüp aracılığı ile Geleneksel Türk Okçuluğunu yaymak için gösteriler yapıyorlar. Yer ve atlı okçuluk yaptıklarını belirten Eğitmen Bünyamin Akbulut, Erzurum'a kulübe üye çeşitli mesleklerden 40 kişi ile çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.
Öğrencilerden başlayarak okçuluğu yaymak istediklerini anlatan Akbulut, en büyük hedeflerinin Erzurum'da dünyanın çeşitli ülkelerinden okçuların katılacağı bir festival düzenlemek olduğunu belirtti. Okçuluk ve kılıçla at üstünde üç kıt'aya hükmetmiş bir milletin torunları olarak bu sporu yaygınlaştırmak istediklerini vurgulayan Bünyamin Akbulut, "Bundan yaklaşık 40-50 yıl öncesine kadar atlı okçuluk çok aktif değildi. Ama şu anda Türkiyede bir çok kulübümüz var. Kıyafetlerimiz tamamen geleneksel. Buradaki arkadaşlar kendine uygun elbiseyi tasarlıyor. Üzerlerine giydiği kıyafetleri ben üretiyorum. Türkiye'de festivaller adı altında yarışmalar oluyor. Yarışmalara katılıyoruz. Bu yıl 8 yarışmaya gittik. Geleneksel Türk okçuluğunu insanlara sevdirip ataların yaptığı düstur ve kaliteyle bu işi devam ettirmek istioruz" diye konuştu.
Çizmesinden kemerine kadar tüm malzemeleri ürettiğini antalan Akbulut, okçuluğa başlayanların 2 bin TL giyim ve malzemeye para harcaması gerektiğini bildirdi.

FOTOĞRAFLI