DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR'ın DBP'li Yenişehir Belediyesi Kadın Politikalar Müdürlüğü'nün 'Çocuklara cinsel istismar' çalışması kapsamında kentteki billboardlara astığı afişler, tepkiler üzerine kaldırıldı. AK Parti Diyarbakır Milletvekili Adayı Galip Ensarioğlu, afişin fotoğrafını Twitter hesabından paylaşarak, "Bu karikatürü Danimarkalı bir karikatürist peygamberimize hakaret amacıyla çizmişti. Bugün HDP billbordlara taşıdı" dedi.
Diyarbakır'ın DBP'li merkez Yenişehir Belediyesi Kadın Politikaları Müdürlüğü 25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele haftası çalışmaları kapsamında, çocuğa yönelik cinsel istismara dikkat çekmek ve önlemek amacıyla çalışma başlattı. Geçen hafta çalışmalar kapsamında, 'Çocuk gelin yoktur, tecavüzcü erkek vardır' yazılı afiş kentin bir çok noktasındaki billbordlara asıldı.
Asılan afişerden birinin dünya çapında protestolara neden olan Hz. Muhammed'e hakaret karikatürü olarak bilinen karikatür olduğu iddia edildi. Sosyal medyada büyük tepki gösteirilmesi üzerine Yenişehir Belediyesi Kadın Politikalar Müdürlüğü afişleri kaldırarak, vatandaşlardan özür diledi. Yenişehir Belediyesi Kadın Politikalar Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:
"Yenişehir Belediyesi Kadın Müdürlüğü bünyesinde çalışmalar yürüten şiddet birimi 25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele haftasına atfen billboard çalışmamız tamamen çocuk cinsel istismarını önlemek amacıyla yapılmıştır. Çalışmayı yaparken google'nin çocuk gelin sayfasının görsellerinde hiçbir amblem ve isim bulunmayan karikatür fotoğrafı seçilmiştir. Bu fotoğraf seçilirken bazı basın yayın organlarında yayınlanan ve iddia edilen amaçlar düşünülmemiştir .Fotoğrafın daha önce kullanıldığı belli kesim ve amaçlar bazı kişi ve kuruluşlarca iletilir iletilmez, kullandığımız billboard fotoğrafları toplumun hassasiyetini göz önünde bulundurarak yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermesinden ötürü bu billboard afişlerini kaldırma kararı aldık tüm kamuoyu ve halkımızdan özür dileriz."
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Adayı Galip Ensarioğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından asılan afişen fotoğrafını paylaşarak, "Bu karikatürü Danimarkalı bir karikatürist peygamberimize hakaret amacıyla çizmişti. Bugün HDP billbordlara taşıdı" dedi.