Yaşar ANTER/ BODRUM,(Muğla),() - MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, Vosvos Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte son zamanlarda artan terör olayları protesto edildi.
'Vosvoslar'dan Şehitlerimize Saygı, Teröre Lanet, Barışa ve Kardeşliğe Çağrı Ulusal Korteji' adı altında Vosvos Dayanışma Derneği'nin Gümbet'teki binası önünde toplanan 40 kadar Wolkwagen tutkunu, araçlarına siyah kurdele bağlayıp, 'Vosvoslar hiç böyle renksiz olmadı' yazan ve Türkiye haritası, Türk Bayrağı ve askeri bulunan çıkartmalar yapıştırdı. Araçlara Türk bayraklarının asıldığı korteje Bodrumlu motosiklet tutkunları da destek verdi. Yaklaşık 5 kilometrelik şehir turunun ardından Bodrum Belediye Meydanı'nda toplanan vosvos tutkunlarının protestosunu turistler de ilgi ile izledi. Buradaki Atatürk Anıtı önünde şehitler için saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Ardından yerli ve yabancı konuklara vosvos üyeleri tarafından kırmızı karanfiller dağıtıldı. Saygı duruşuna bazı yerli ve yabancı turistlerin de katılması dikkati çekti.
ERKEK OLSAYDIM HEMEN ASKERE GİDERDİM
Tatile geldiği Bodrum'da elindeki Türk Bayrağı ve karanfillerle etkinliğe katılan Bursa Emine Örnek Koleji 6. sınıf öğrencisi Nil Dönmez'in, "Şehitlerimiz için yüreğimiz yanıyor. Eğer erkek olsaydım bir saniye bile düşünmeden kesinlikle askere giderdim. Ülkemizin durumu iyi değil. Kabul ederlerse seve seve gönüllü olarak askere giderim" dedi. Dönmez'in bu sözleri kalabıktaki bazı kişilerin duygulanmasına neden oldu.
SABIR SINIRLARINI ZORLAYAN BİR ATEŞ ÇEMBERİNİN İÇİNDEYİZ
Daha sonra Vosvos Dayanışma Derneği Bodrum Şube Başkanı Didem Pekdemir yaptığı basın açıklamasında, "Sabır sınırlarını ve insan aklını zorlayan bir ateş çemberinin içinde ülkemiz. Her gün, yeni şehit haberleri ile başlıyoruz güne. Geceyi zehir zemberek başka haberlerle bağlıyoruz diğer güne. Bu saldırılarda hayatını kaybeden tüm asker ve polislerimize Allah'tan rahmet, halkımıza ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Ulusal Vosvos Gönüllüleri olarak, 6 Eylül 2015 tarihinde Hakkari Dağlıca'da şehit edilen askerlerimizin acısıyla dağlanan yüreğimiz daha soğumadan Iğdır ve Tunceli'de şehit edilen polislerimizin acı haberi üzerine, ulusal çapta bir hareketle, bu ölümlere, acılara, her gün yenileri eklenen, şehit haberlerine 'Dur' demek istiyoruz. Çok sayıda vosvos sevenden oluşan derneklerin ve kulüplerin bir araya gelmesiyle, savaş için üretilen ama 'barış ve kardeşliğin' simgesi olarak günümüze kadar gelen vosvoslarımızla herkesi, barışa ve huzura davet etmek istiyoruz. Bugün Türkiye genelinde 30 vosvos derneği ve kulübü ile Türkiye'de eş zamanlı başlayan etkinliğin amacı şehit ailelerinin acılarını paylaşmak, terörü lanetlemek, bu topraklarda yaşayan herkesi barışa ve kardeşliğe davet etmek, bizi bir arada tutacak toplumsal değerlere yeniden vurgu yapmaktır. Odak noktamızın, barıştan, kardeşlikten ve huzurdan yana olan pek çok vatandaşımızla aynı paydada buluştuğunu yeniden hatırlatarak, silahların susması, acıların son bulması dileğimizi vosvos severler olarak saygıyla sunarız" dedi.
Yaklaşık 2 saat süren etkinlik sonrası Vosvos gönüllüleri sessizce dağıldı.

FOTOĞRAFLI