Büyükşehir Belediyesi Bilim Deney Merkezi ve Uzay Evi tarafından yaz tatilinde düzenlenen bilim atölyelerine katılan çocuklar, bilimin eğlenceli dünyasında keyifli vakit geçirme fırsatı buluyorlar.
Kazı Kumu Bul Bunu atölyesi ile öğrenciler, bir taraftan eğlenirken diğer taraftan yeni bilgiler öğreniyorlar. Çocuklara arkeoloji bilimi tanıtılarak kazı çalışmaları uygulamalı olarak anlatılıyor. Çocuklar, bir arkeologun nasıl çalışması gerektiğini öğrenirken, yaptıkları kazı çalışmalarıyla keşfetmenin heyecanını yaşıyorlar.
Atölye çalışmasına katılan Bahar Serayoğlu “Arkeolojik çalışmalar hakkında bilgiler alıyorum. Arkeolog olmak sabır gerektiriyormuş bunu öğrendim ve atölye çalışmalarında keyifli vakit geçiriyorum” dedi. Gökay Sevin “Burada keyifli ve eğlenceli vakit geçiriyoruz. Geçmişten kalan eserleri bulmanın keyfini yaşamak güzel bir duygu. Arkelogların işi çok özel bir iş çok dikkatli olmaları gerekiyor”, Mehmet Eren ise “Çok eğlendim, çalışma alanlarımızı belirledik ve bulduğumuz parçaları temizleyerek birleştirdik, ileride arkeolog olmak istiyorum” şeklinde konuştu.