DİYARBAKIR'ın Sur İlçesi'nin 6 mahallesi ve bir caddesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağında mağdur olan esnaf, hendek eylemleri ve beraberindeki çatışmalı sürece tepki göstermek amacıyla basın açıklaması yaptı.
Sur İlçesi'nde PKK'lı teröristler tarafından kazılan hendeklerin kapatılması, barikatların yıktırılması amacıyla uygulanan sokağa çıkma yasağı ve çatışmalı ortamdan dolayı mağdur olan esnaf, bir araya gelerek, sokağa çıkma yasağının kaldırılması çağrısında bulundu. Toplanan grup adına konuşan Adil Aydın, kimsenin ölmesini istemediklerini belirterek, şöyle konuştu:
"'Sur'ların UNESCO listesine alınması biz esnafı umutlandırmıştı. Ancak son 2 ay içresinde başlayan hendek eylemleri ve beraberindeki çatışmalı süreçle birlikte sokağa çıkma yasağı getirilmiştir. Kirasını, vergisini ödeyemeyecek durumda olan esnafımız şimdide evine ekmek götürmekte zorlanmaktadır. Neredeyse haftanın 6-7 günü sokağa çıkma yasağı nedeniyle esnaf işyerlerini açmamaktadır. Birçok esnafımız çek ve senetlerini ödeyememesi nedeniyle hukuki ve cezayı yaptırımla karşı karşıya kalmıştır. Son 1 ay içerisinde bine yakın esnafımız ticari hayatını son vermek için vergi kaydını sildirmek için maliyeye müracaat etmiştir. Esnaflar olarak kendimiz ve hizmet verdiğimiz halkımızın gelecek kaygısı dışında herhangi bir taraf olma noktasında siyasi duruşumuz söz konusu değildir. Esnaflar olarak son derece zor ve perişan bir durumdayız biran önce hendek yelmelerinin ve bundan doğan çatışmalı sürecin sona ermesi, iç barışın sağlanması esnaflarımızın düştüğü bu durumdan kurtulması önemle arz etmektedir. Sonuç itibariyle hendekler kapatılsın, barikatlar kaldırılsın ve sokağa çıkma yasağı kaldırılsın. Ateş düştüğü yeri yakar insanlarımız ölmesin, poliste, askerde bizim kardeşimizdir. Dağdaki olan şahıslarda bizim kardeşlerimizdir. Bunların tek bir canı bir kanı dökülürse, işyerimiz hepsi yansa umurumuzda değildir."
Yapılan konuşmanın ardından esnaf olaysız dağıldı.

FOTOĞRAFLI