Mardin'in Yenişehir Semti'nde oturan Hıdır ve Fethiye Şeker'in kızı Melda Şeker iki gün önce aniden ortadan kayboldu. Mardin Emniyet Müdürlüğü Yenişehir Polis Karakolu'na başvurarak bulunmasını isteyen anne Fethiye Şeker, kızının kadınların yaptığı bazı toplantılara katıldıktan sonra bir daha eve dönmediğini söyledi. Kızının kendi halinde biri olduğunu belirten Fethiye Şeker, şunları söyledi:

"Kızım çok akıllı ve kendi halinde biriydi. Eniştesi tatile gideceği için ablasına ait altın ve paraları bizim evimizde bırakmıştı. Ben de tanıdıklarımıza gideceğim diye çantada bulunan altın ve paraları hırsızlık çoğalmış diye çantanın kendisinde kalmasını isteyerek evden ayrıldım. O da ona teslim ettiğim çantayla birlikte Adıyaman'dan gelen bir grup kadın ile bir tanıdıklarının evinde bir araya gelerek dini sohbetler falan yapmış. Adıyaman'dan gelen kadınlardan oluşan grup dağıldıktan sonra o da evden ayrılmış. Kent merkezinde herkes birbirini tanır. Onu görenler var. Ancak, kendisi bir türlü eve dönmedi."

Kızının kaçırılmış olabileceğini de söyleyen Fethiye Şeker, "Allah için kızımı gören, bilen bize haber versin. Yanındaki para, altın hiç önemli değil. Kim alırsa alsın yeter ki kızımı geri versin. Polisin de bir an önce kızımı bulmasını bekliyorum" dedi.