Turgay İPEK / ERZURUM, () - EDİRNE İl Jandarma Komutanlığı'nda vatani görevini yaparken, tezkeresine 20 gün kala kaza kurşunu ile vurulup sol bacağından sakat kalan 44 yaşındaki Fetullah Güneyin'e 23 yıl sonra gazi maaşı bağlandı.
Vatani görevini yaptığı 1992 yılında İl Jandarma Komutanı'nın muhafızı bir askerin silahından çıkan kaza kurşunuyla yaralanan Fetullah Güneyin, omuriliğinin zarar görmesi sonucu sakat kaldı. Gazi olduğunu ispatlamak için mücadele veren Güneyin'e 2 yıl önce başvurduğu Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Erzurum Şubesi sahip çıktı. Dernek Başkanı Recep Akgül'ün girişim ve çabaları sonucu 'gazi' unvanı verilen Güneyin, Erzurum'un 291'inci gazisi unvanını aldı.
'SOL AYAĞIMI KULLANAMIYORUM'
Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde memur olarak çalışan evli ve 3 çocuk babası Fetullah Güneyin, şunları anlattı:
"Edirne'de Alay Komutanı şoförüydüm. Komutanımız için araç muhafızı seçilen bir kişiyle silah seçmek için depoya gittik. Yeni muhafız arkadaş silahlara bakarken eli tetiğe değdi ve silah patladı. Kurşun karnıma girdi ve omuriliğe zarar verdi. Sol ayağımı olayın üzerinden 23 yıl geçmesine rağmen hala kullanamıyorum. Gazi unvanı almak için yaptığım girişimlerden hiçbir sonuç alamadım. İki yıl önce Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Dernek Başkanı Recep Akgül'e sorunumu anlattım. Başkan Akgül'ün girişim ve çabaları sonucu 23 yıl sonra gazi olduğumu ispatladım ve maaş almaya hak kazandım." 
Girişimler sonucu gazilik unvanı alınan Fetullah Güneyin'e dernekte rozetini takan ve bir de Türk Bayrağı hediye eden Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Şube Başkanı Recep Akgül, şunları söyledi:
"Fetullah Güneyin 23 yıl sonra aldığı gazilik unvanıyla Erzurum'un 291'nci üyesi oldu. 1992 yılından beri gazilik unvanı alamayan Güneyin'in 2 yıl içinde hakkını almanın sevincini yaşıyoruz. Göreve geldiğimiz 2008 yılından bugüne kadar Fetullah Güneyin gibi 58 kişi için hukuk mücadelesi vererek gazilik unvanı aldık ve maaş bağlattık."

FOTOĞRAFLI