Canik Kent Konseyi ile Sema-Cengiz Büberci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliğiyle düzenlenen "Çınarların Gölgesi"nde isimli proje kapsamında dede ve ninelere çocuk bakımı eğitimi verilecek. Amaç, dede, nine ve torunlar arasında sağlıklı iletişim kurulmasını sağlamak.

Canik Kent Konseyi tarafından kurulan Çocuk, Kadın, Gençlik ve Engelli Derneği (ÇOKGEN) örnek bir projeye daha imza attı. Sema-Cengiz Büberci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile işbirliği yapan Canik Kent Konseyi, dede, nine ve torunlar arasındaki iletişimi kuvvetlendirecek proje geliştirdi. "Çınarların Gölgesi"nde adlı proje kapsamında dede ve ninelere çocuk bakımı eğitimi verilecek. Anne ve babaları çalıştığı için torunlarına bakıcılık yapmak durumunda olan her yaşta dede ve nineleri kapsayan proje sonunda kursiyerlere sertifika verilecek.

PROJENİN DETAYLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Canik Kent Konseyi Genel Sekreteri Reşat Kılınçarslan, ÇOKGEN Derneği Başkan Yardımcısı Av. Birgül Bilgin ve Kadın Meclisi Başkanı Münevver Uğurlu, proje ortağı Sema-Cengiz Büberci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Seher Kulein'i ziyaret etti. Müdür Yardımcısı Ömür Çiçek, Bölüm Şefi İlknur Şahin ve öğretmen Ayla Türker'in de bulunduğu ziyarette, projenin detayları görüşüldü. Mini toplantıda, Sema Cengiz Büberci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenecek projeye haftada üç gün olmak üzere 2015-2016 döneminde başlanması kararlaştırıldı.

FARKINDALIK OLUŞTURACAK PROJE

"Çınarların Gölgesi"nde projesinin farkındalık oluşturacağına inandıklarını belirten Canik Kent Konseyi Genel Sekreteri Reşat Kılınçarslan, "Çalışan anne ve baba sayısının her geçen gün artmasıyla birlikte torunlarının bakımını yürütecek dede ve ninelere çocuğun günlük bakımını yapması, beslenmesini ve fiziksel güvenliğini sağlaması, oyun ve etkinlikler için çocuğu ve fiziksel ortamı hazırlayabilmesi, çocuğun yaşına göre basit etkinlik malzemeleri hazırlayabilmesi konularında eğitim verilmesini, bu yolla dede, nine ve torunlar arasında sağlıklı iletişimin kurulabilmesini amaçladık" dedi.

DEDE-NİNE VE TORUN İLETİŞİMİ

Projenin Samsun genelinde tüm dede ve nineleri kapsadığını dile getiren Kılınçarslan, gerekli görüldüğü takdirde üniversiteler veya yetkin kuruluşlardan destek de alınabileceğini söyledi. Sema - Cengiz Büberci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Seher Kulein de böyle anlamlı bir projeye ortak olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Eğitimler İlkadım Sema-Cengiz Büberci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, okul yönetimince belirlenecek öğretmenler tarafından verilecektir. Haftada üç gün olmak üzere pazartesi, çarşamba ve cuma günleri mesai bitiminden sonra verilecek eğitim sonunda kursiyerler 'katılım belgesi' alacaktır. Bu eğitimin, dede-nine ve torun arasındaki iletişimi kuvvetlendireceğine inanıyorum" diye konuştu. - SAMSUN