İSTANBUL,() Cumhuriyet’in 92.yılı Şişli’de coşku ile kutlandı. Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü öncülüğünde, "Cumhuriyetimize Sahip Çıkıyoruz" temalı 92. yıl Cumhuriyet yürüyüşü, Harbiye Askeri Müze önünden start aldı.

Şişli Belediyesi'nin her yıl büyük bir coşkuyla kutladığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, bu yıl fener alayı ile başladı. Harbiye Askeri Müze önünden başlayan yürüyüş boyunca vatandaşlar, ellerinde taşıdıkları bayraklar ve meşaleler ile Türkiye Cumhuriyeti'nin 92. yılını kutladılar. Cumhuriyet Yürüyüşü’ne katılanlar, ellerinde “Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamak demek” dövizleri ile kortej boyunca sloganlar eşliğinde yürüdüler. Yürüyüşte Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’ye CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, CHP İstanbul milletvekilleri Dursun Çiçek, Selina Doğan ve binlerce Şişlili yurttaş eşlik etti. Marşlar ve şarkıların hep bir ağızdan söylendiği fener alayı, yürüyüşün ardından Cevahir Alışveriş Merkezi önünde sona erdi.

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Cumhuriyet’in hak ve özgürlüklerimiz olduğunu belirterek, “Bugün Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamak demek, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni korumak demektir. Laik, demokratik ve sosyal hukuk devletine sahip çıkmak demektir. Temel hak ve özgürlüklerimizden vazgeçmemek demektir. Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamak demek, çağdaş uygarlık düzeyinde yaşama arzumuzu güçlü tutmak demektir. Beraberliğimizi korumak, kardeşlik ve dayanışma duygularımızı paylaşmak demektir. Umutsuzlukları ulusal irademizle umuda çevirmek demektir. İrademizi daha huzurlu, daha güvenli yarınlar için seferber etmek demektir” dedi.

Yürüyüş sonrası Cumhuriyet Bayramı kutlaması, Sertab Erener konseri ile devam etti. Türk Pop Müziği’nin güçlü sesi Sertab Erener, Cevahir Alışveriş Merkezi önünde en güzel şarkılarını, cumhuriyet coşkusuna katılan yurttaşlar için seslendirdi.
(FOTOĞRAF)