Muhammet KAÇAR/ RİZE, ()– RİZE’de, Kaçkar Dağcılık Rafting Kayak İhtisas Spor Kulübü (KDRK) tarafından bu yıl 17’ncisi düzenlenen Uluslararası Dağcılık ve Turizm Şenliği başladı.
Etkinlik kapsamında aralarında Almanya’dan gelenlerin de olduğu 100 dolayında dağcı Rize Valiliği önünde toplandı. Vali Ersin Yazıcı’nın uğurladığı dağcılar toplu fotoğraf çekiminin ardından Kaçkar Dağları’na tırmanmak üzere araçlarla Çamlıhemşin İlçesi Yukarı Kavron Yaylasına hareket etti. Bir hafta boyunca Kaçkarlarda kamp yapacak olan dağcı grubu, Yukarı Kavron ve Mezovit yaylasında kamp yapacak, 3 bin 937 metrelik zirvesi ile Türkiye'nin en yüksek dördüncü dağı olan Kaçkar dağı zirvesine iki grup halinde klasik ve buzul rotasından tırmanış gerçekleştirecek. Dağcılar daha sonra Büyük Deniz Gölü ve Çaymakçur yaylası üzerinden Çamlıhemşin ilçesine geri dönecek. KDRK Başkanı Erdoğan Muratoğlu, etkinliğin Rize’nin ve ülkenin tanıtımına ulusal ve uluslararası boyutta katkı sağlayacağını belirtti.
ÇOCUKLARI VE YEĞENLERİYLE KAÇKAR'A TIRMANACAK
Almanya’da yaşayan Türk ve Alman vatandaşı Abdullah Karaman etkinliğe 16 yaşındaki kızı Beyza, 15 yaşındaki Canan ve 14 yaşındaki Efe Karaman ile yeğenleri 12 yaşındaki Timur ve 12 yaşındaki Meral Karaman ile birlikte katıldı. Uzun yıllar boyunca dağlara tırmandığını anlatan Abdullah Karaman, “Çocuklarımı da dağcı yapmak en büyük arzum. Babaların saplantıları olur ya, bu da benim en büyük saplantım. Onlarla birlikte daha öncede birçok dağa tırmandık. Ancak ilk kez birlikte Kaçkar dağlarına çıkacağız. Küçük yaşta olanlar hariç üçü ile birlikte zirveye ulaşmayı hedefliyorum” dedi.

FOTOĞRAFLI