İbrahim MAŞE/MERSİN, () - MERSİN'de nikahsız evlilik yapıp 4 çocuk dünyaya getiren 25 yaşındaki Seda Temetaş, ihmal sonucu nüfusa hiç kaydedilmediği için 8 yıldır kaydını yaptırmaya çalışıyor.
Ev kadını Seda Temetaş, ailesinin ihmaliyle nüfusa kaydedilmedi. 5 yaşına geldiğinde anne ve babası ayrılan ve kimsenin kimlik çıkarması için ilgilenmediği Seda Temetaş, 8 yıl önce 30 yaşındaki Ali Kulabaş ile evlenmek istedi. Ancak nüfus kaydı ve kimliği olmadığı için resmi nikah kıyamadan evlilik yaptı. Yaşları 2,5 ile 7 arasında değişen 3 çocuğu bulunan ve 40 gün önce de bir çocuğu dünyaya gelen genç kadın, "Annem ve babam ayrılınca nüfusa kaydedilmemişim. Hiçbir devlet dairesinde işim olmadı. 8 yıldır nüfusa kaydımı yaptırmak için uğraşıyorum. En sonunda üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası olmayan bir geçici kimlik kartı verildi. Tüm evrakları verdik, şimdi de doğum raporu isteniyor. 25 yıl önceki raporu ben nasıl bulabilirim" dedi. Çocuklarının bazıları evde bazıları da özel hastanede dünyaya getiren Seda Temetaş, nüfus kaydının olmaması nedeniyle sağlık güvencisinin de olmadığını, kimlik çıkartıp resmi nikah kıymak istediğini de sözlerine ekledi.
Çocuklarını kendi nüfusuna kaydettirdiğini belirten Ali Kulabaş ise sorunun bir an önce çözülmesini istediklerini belirterek, "Suriyeliler bile hastanelere gidip muayene olabiliyor ama benim Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan eşim olamıyor. Bana bir şey olsa eşim ortada kalacak" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI