SARIYILDIZ: POLİS KURŞUNUYLA ÖLDÜ
HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, bugün Cizre'deki Mem-u Zin Kültür Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, dün akşamki olaylar sırasında Abdullah Özdal'ın güvenlik güçlerinin açtığı ateşle öldüğünü öne sürdü. Sarıyıldız, "Dün akşam Cizre'de 21 yaşındaki bir gencimiz polis tarafından vurularak öldürüldü. Şu an ülkenin dört bir tarafı savaş alanına dönmüş durumda" dedi.
'KURYE' İDDİALARINA TEPKİ GÖSTERDİ
Faysal Sarıyıldız, bazı gazetelerde, PKK'nın Suruç ve Ceylanpınar'daki eylemlerde kullanılmak üzere Suriye'den gönderdiği mühimmatın sevkiyatında kuryelik yaptığına ilişkin haber ve fotoğrafların yayımlanmasına da tepki gösterdi.
Olayın geçen yıl yaşanmasına rağmen, çatışmaların başladığı bir zamanda devreye sokulduğunu savunan Sarıyıldız, "Bizim için kirli bir komplo devreye sokuldu. İfade edilen komplonun tek bir sözcüğü dahil, tek bir kelimesi doğru değil. Madem geçen sene böyle bir şey yaşandı niye bir sene bekliyorsunuz?" dedi. Sarıyıldız, komplo dediği 27 Ocak'taki olayı da şöyle anlattı:
"Geçen sene Kobane sınırında çetelerçe kuşatıldığı bir zamanda, halkımız sınırda nöbet tuttu. Birkaç vekil arkadaşlarımızla beraber, halkımız arasında orada bulunduk. Ceylanpınar'da partimizin gençlik teşkilatının düzenlediği bir şölene gittiğim esnada, bu tezgah kuruldu. Daha doğrusu oraya giderken şoförüm olan arkadaş o gün hastanede ameliyatta olduğu için, orada nöbette bizimle kalan bir gençle birlikte gittik. Ceylanpınar şehir merkezine vardığımızda, o genç bir sigara almak için araçtan indiğinde bir daha gelmedi. Hemen il valisini aradım, vekillerimizi aradım, ilçe teşkilatımızı aradım, olanları anlattım. Bütün olay bundan ibaret."

Ramazan İMRAĞ/CİZRE (Şırnak), ()