Yusuf ÜNAL/ANTALYA, () - ANTALYA'nın Muratpaşa İlçesi'nde, bir kişinin köpeklerini parktaki kedilere bilinçli olarak saldırttığını ve çok sayıda kedinin telef olmasına yol açtığını iddia eden hayvanseverlerin parktaki nöbeti sürüyor.
Falez Park'ta son 1 haftada 5 kedinin köpekler tarafından parçalanarak telef edilmesinden sonra kedileri korumak için parkta nöbet tutmaya başlayan hayvanseverler, önlem alınmasını istedi. Hayvanseverler geceyi nöbet tutarak geçirirken, köpeklerini parktaki kedilere bilinçli olarak saldırttığı iddia edilen M.K.'nin hayvanseverlerle tartıştığı anlar ve parktaki kedi ölülerine ait görüntüler ortaya çıktı. Cep telefonu kamerasıyla çekilen görüntülerde, hayvanseverler, 2 köpeğini döverek uzaklaştırmaya çalışan M.K.'ye, kedileri kimin öldürdüğünü soruyor. M.K. ise kadına, "Ben öldürdüm, Kürt zannettim öldürdüm" diye karşılık veriyor.
Görüntüler üzerine polise ve cumhuriyet savcılığına şikayette bulunduklarını belirten Antalya Hayvan Dostları Derneği Başkanı Jale Ünsal, M.K.'nin sahibi olduğu köpekleri bilinçli olarak saldırganlaştırıldığını iddia etti. Ellerinde iddialarını destekleyen kamera kayıtları olduğunu anlatan Ünsal, şöyle konuştu:
"Duyarlı bir hayvansever, bu şiddet olayını kaydetmiş. Biz konuyu duyar duymaz gerekli mercilere şikayetlerimizi yaptık. Bu şahıstan bütün komşuları bıkmış. Ancak herkes korktuğu için bir şey söylemiyor. Köpeklerin M.K.'nin elinden alınarak barınağa yerleştirilmesini sağlayacağız."

FOTOĞRAFLI