KARS Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Bayrampaşa ile Atatürk Mahallesi'nde yapılan 665 konutun kura çekimleri spor salonunda yapıldı. Kura çekimine katılan Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, kura çekenlerin 15 Eylül'den itibaren evlerine yerleşebileceklerini söyledi.
İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayı’nda yapılan kura çekim törenine Vali vekili Adem Ünal, Belediye Başkanı MHP'li Murtaza Karaçanta, TOKİ Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu, AK Parti İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, MHP İl Başkanı Yaver Özcan, mahalle muhtarları ile hak sahipleri katıldı. Kura çekimi için tribünleri tıka basa dolduranlar heyecanla kura çekti. 
TOKİ'den Gürol Konyalıoğlu, kura çekimlerine zemin katların dahil edilmediğini, hak sahiplerinin daha rahat ve konforlu bir yaşam sunmaları için böyle bir yönteme başvurulduğunu söyledi. 24 derslikli okul ve caminin yapıldığını da kaydeden Konyalıoğlu, 80 ve 120’şer metrekarelik konutların son derece kullanışlı olduğunu bildirdi. 
Kura çekiminde Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, hak sahiplerinin 15 Eylül'den itibaren ailelerin evlerine yerleşebileceklerini belirtti. Başkan Karaçanta şunları söyledi:
"Amacımız Kars ve Karslı'ya hizmet etmektir. Kars’ın geleceğini hep birlikte inşa etmek, dostluğu ve kardeşliği cümle aleme göstermek, kardeşçe bir çalışma için adaletli ve samimi bir hizmet için bu yola çıkmış bulunuyorum. Atatürk, Bayrampaşa, Karadağ ve Kaleiçi mahallelerinde bulunan Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projeleri kapsamında birinci etapta 698 konut, cami, 24 derslikli okul inşaatı çalışmaları fiziki olarak tamamlanmıştır. 698 konuttan bodrum katlar haricinde kalan 665 konut hak sahiplerine dağıtıldı. Banka sözleşmeleri imzalanması süreci sonrasında hak sahipleri evlerine taşınacaklar."

FOTOĞRAFLI