32 MEMUR BAŞVURDU
Edirne’de Vali Dursun Ali Şahin’in talimatıyla kurulma çalışmaları başlatılan memur mehteranı için Milli Eğitim Müdürlüğü, Edirne Emniyet Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Edirne Müftülüğü bünyesindeki 32 memur mehteran takımında yer almak için başvuruda bulundu.
Serhad şehirlerinde mehter takımlarının gerekli olduğunu ifade eden Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, mehter takımının kısa sürede eğitilerek Kasım ayı içerisinde gösterilerine başlayacağını söyledi. Vali Şahin şöyle dedi:
"Zaten böyle serhad şehirlerinde mehter takımlarının gerekli olduğuna inanan bir kişiyim. Önümüzdeki günlerde eğitime başlayacaklar. Kasım ayının sonuna doğru da ilk sunumlarını Edirne’de ve bilahare değişik ülkelerde yaparak Edirne’mizin ismini Balkanlarda bir kez daha duyurmuş olacaktır. Bu konuda memnun olduğumu ifade ediyorum. Ve biz mehteri barışta kullanacağız. Kendini, gönlünü bu işe veren arkadaşlarımıza ben teşekkür ediyorum. Sadece ben değil, bütün Edirneli'lerin müteşekkir olacağına inanıyorum."