Ünsal YÜCEL/ KEŞAN,(Edirne),() - TERÖR örgütü PKK'nın Iğdır'da Suvaren Jandarma Karakolu'na dün doğalgaz (LNG) yüklü tankerle gerçekleştirmek istediği intihar saldırısını, el frenini çektiği tankerden atlayarak önleyen şoför 48 yaşındaki Turan Mutlu Gün’ün Edirne’nin Keşan İlçesi’nde yaşayan annesi 78 yaşındaki Meliha ve babası 80 yaşındaki Mehmet Gün, çocuklarıyla gurur duyduklarını söyledi.
Baba Mehmet Gün, kızının haber vermesi üzerine yaşananları internetten öğrendiğini belirterek, "Terör olaylarının bitmesini istiyoruz. Bu işler çok sakat. Bilgisayarda görüntüsünü gördüm, sesini duydum, konuşuyordu. Çok gururlandım. Ama çokta üzüldüm. Çok güzel bir iş yapmış. ‘Askeri öldürtmeyeceğim, dereye atacağım aracı’ demiş. Kendi hayatını feda edeceğini söylüyor. İki sefer silah dayamışlar alnına, ‘sür’ demişler. Teröristin silahı kabloya dolanmış, yere düşmüş. O sırada el freninin çekip, yardım istemiş. Bunun artık önünü almak lazım. Terör istemiyoruz. Ağlamasın anneler, babalar. Araba yakarlar, makine yakarlar, ne istiyorsunuz bu milletten? Yazık değil mi? Ben 6 çocuk gönderdim askere. Vatan için evlatlarımızı askere yolluyoruz" dedi.
ANNE MALİHA GÜN: “DÜŞMANA FIRSAT VERİLMESİN”
Anne Meliha Gün ise tansiyon hastası olması nedeniyle eşinin kendisine yeni haber verdiğini ifade ederek, şunları söyledi: "Allah korumuş. Allah cümle evlatlarımızı, askerimizi korusun. Düşmana fırsat verilmesin. Allah evladıma ömür vermiş. Bütün evlatları da kurtarmış. Gurur duyduk." 
Mehmet ve Meliha Gün çifti, oturdukları dairenin balkon camına Türk bayrağı asarken, komşuları da ‘geçmiş olsun’ ziyaretinde bulundu. Halen Iğdır’da bulunan Turan Mutlu Gün’ün eşi ve oğlunun İzmir’de yaşadığı, yarın ailesinin yanına gideceği bildirildi.

FOTOĞRAFLI