Türkiye’ye değer katan en önemli iş insanlarının başında gelen “Çılgın Türk” Erbakan Malkoç, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) öğrencilerine tavsiyelerde bulundu.
Sanatçılardan sporculara, krallardan bürokratlara kadar önemli kişilerin otomobillerini yürüyen saraylara, ofislere dönüştüren Erbakan Malkoç, işteki başarısı kadar girişimcilik öyküsüyle de tüm dünyayı kendine hayran bırakmaya devam ediyor. Ardahan’dan ABD’ye uzanan başarı öyküsünden gençlerin de feyz alması için Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversitelere konuk olan Erbakan Malkoç, Adnan Menderes Üniversitesi tarafından düzenlenen Liderlik ve Girişimcilik Zirvesi kapsamında 800’e yakın üniversite öğrencisiyle bir araya geldi. Etkinlikte konuşma yapan Erbakan Malkoç, dünyaya iz bırakacak iş insanı olmanın yollarını anlattı. Tüm üniversite öğrencilerinin hayatlarında farkındalık oluşturarak onların rol modeli olan DizaynVip Group Başkanı Erbakan Malkoç, ADÜ öğrencileri tarafından da ayakta alkışlandı.
“HAYATINIZIN HİÇBİR DÖNEMİNDE BAHANELERİN ARKASINA SAKLANMAYIN”
Başarılı olmak isteyen insanın her engeli aşabileceğini kendi hayatından örneklerle anlatan DizaynVip Group Başkanı Erbakan Malkoç, “Şu anda Türkiye ekonomisindeki en büyük eksikliklerden biri, girişimciler. Fakat girişimcilikten kastım bir cafe veya dükkan açıp ‘Ben girişimciyim’ demek değil. Girişimcilik demek, zorlukların içerisinden gelip ülkeye ne katacağını düşünerek, gerçekten yeni fikirler üreterek onları hayata geçirmek için var gücünüzle çalışmaktır. Ben ilkokul mezunuyum ve bu ülkede olmayan yeni bir sektörü ortaya koyarak ülkemize önemli bir değer katıyorum. Dünyada Erbakan Malkoç’u, ‘Çılgın Türk’ olarak tanıyorlar. Demek ki, zorlukların içerisinden gelip tüm dünyanın konuştuğu bir marka olmak, ‘Ülkemizde imkanlar kısıtlı’ gibi bahanelerin arkasına saklanmadan başarıyı yakalamak mümkün. Pırıl pırıl zekalara sahipsiniz. Başarıyı ve kendi alanınızda marka olmayı imkansız görmeyin. Sizlerden şunu rica ediyorum; lütfen imkansız kelimesini lügatınızdan çıkarın ve sadece içinizdeki güce inanın. Her biriniz ayrı ayrı çok önemli ışıklarsınız ve ülkemizi sizler aydınlatacaksınız.” diyerek konuşmasını tamamladı.