2014-2015 akademik yılında Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı bursuyla Tacikistan, Rusya, Zambiya, Gine ve Madagaskar gibi ülkelerden gelen 28 öğrenci Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkeziden(Adana BTÜTÖMER)Türkçe Dil diplomalarını alarak mezun oldular.
Bülent Ecevit Üniversitesi Karaelmas Tömer’in ev sahipliğinde düzenlenen 11. Türkçe Konuşma Yarışması’nda Adana BTÜTÖMER’i temsil etmelerinden dolayı Gineli Thıerno Hamıdou Bah’a Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Ahmet Karataş, Zambiyalı Davıson Musanshıko’ya ise Personel Daire Başkanı Ahmet Taşkıner tarafından plaket verildi. Merkez Müdür Yardımcısı Berrin Ar ve Hilal Gülben Gerek ile okutmanlar Nimet Ceylan ve Alev Önder de diğer öğrencilere belgelerini sundular.
Adana BTÜTÖMER Müdür Vekili Bünyamin Oğuz, yaptığı konuşmada akademik Türkçeyi en iyi şekilde öğretmeye çalıştıklarını belirterek bu konuda emeği geçenlere teşekkürlerini sundu. Türkiye’de dört yıl daha eğitim alırken TÖMER’in bir aile olarak yanlarında olduğunu hatırlatan, ülkemizde gördüklerini ve yaşadıklarını anlatarak yeni öğrencileri buraya yönlendirmelerini tavsiye eden Oğuz, “Sizler ailelerinizin göz bebeği, ülkelerinizin umudu olarak buraya geldiniz. Yüz binlerce öğrenci arasından seçilerek Türkiye Burslarını kazandınız ve hayallerinizi gerçekleştirmek üzere Türkiye’yi tercih ettiniz. Bu dokuz aylık süre içinde umarım hayallerinizi gerçekleştirecek, sizi akademik olarak daha iyi yerlere taşıyacak eğitimi vermişizdir” dedi.
Diploma töreninin ardından gerçekleştirilen ve sunuculuğunu öğrencilerden Abdul-rashed Abdul-azız’in yaptığı mezuniyet etkinliğinde öğrenciler; şiirler okuyup şarkılar söyleyerek Türkçe bilgi becerilerini ortaya koydular. Öğrenciler, sahneledikleri dans gösterisi ile katılımcılara eğlenceli anlar yaşattılar.
Program mezuniyet pastasının kesilmesi ve ikramıyla son buldu.