Bitlis Belediyesi temizlik ekipleri, araçların giremediği dar sokaklarda yeni temizlik araçlarıyla çalışmalarını sürdürüyor.
Vatandaşlara sağlıklı ve temiz bir çevre sunulmasını hedefleyen Bitlis Belediyesi, kent merkezinde çok sayıda temizlik ekibi ile geniş kapsamlı çalışma yaparak kenti temiz ve ferah bir hale getirmeyi amaçlıyor. Bitlis Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne yeni eklenen araçlarla kent merkezinde bulunan bütün mahalle ve dar sokaklar, düzenli olarak temizleniyor. Mini çöp toplama araçları şehir merkezindeki dar sokaklarda çöplerin kolaylıkla toplanmasını sağlıyor. Ulaşılması gereken her noktaya rahatlıkla ulaşan araçlar, topladıkları çöpleri ana arterlerdeki konteynırlara ya da büyük çöp araçlarına taşıyor. Temizlik Müdürlüğü ekipleri, çalışmaları kapsamında bugün kent merkezinde büyük araçların giremediği dar sokaklarda, küçük çöp toplama aracıyla çöpleri topladılar.
Bitlis Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Halkımıza daha temiz ve kaliteli bir yaşam alanı sunmak adına temizlik araç filosuna yeni katılan araçlarla hizmet kalitesi artırıldı. Vatandaşların memnuniyetini sağlamak amacıyla çalışmalarımız aralıksız devam edecek. Yeni teknolojiyle üretilen mini araçların özellikle dar alanların temizliği konusunda büyük kolaylık sağladığı, küçük olmalarından dolayı da çevre dostu araçlardır” denildi.