Şanlıurfa’da, toplamda 45 bin TL ödül verilecek olan Göbeklitepe Belgesel Film Yarışması düzenleneceği bildirildi.
Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesi Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek olan ve kentte bir ilk olma özelliği taşıyan film yarışmasının duyurusunu düzenlenen basın toplantısında yaptı. Haliliye Belediyesi Ek Hizmet Binası Toplantı Salonu’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Demirkol, Haliliye bölgesinde yaşayan veya kaybolmaya yüz tutmuş bütün konular yarışma konusu olabileceğini ifade etti. Şanlıurfa’da bir ilki gerçekleştirdiklerini söyleyen Demirkol, “Biz seçim öncesinde bir şey söylemiştik; iyi örneklerin ilki olacağız ama kötü örneklerin sonuncusu olmayacağız. Bugün yine Haliliye Belediyesi olarak ilimizde daha önce yapılmamış olan bir hizmetimizi kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir araya gelmiş bulunuyor. 1’inci Ulusal Göbeklitepe Film Yarışması’nın duyurusunu yapıyoruz. Her şehrin, her ilin, her bölgenin kendine has kültürel ve tarihi özellikleri vardır. Biz de, Haliliye Belediyesi olarak daha önce çeşitli illerimizde yapılan film festivallerinin biraz farklı boyutunda, belgesel konusundaki bir yarışmayı bugün başlatmış bulunuyoruz. Haliliye belgesel film yarışması, hepimize, Haliliye halkına ve Şanlıurfa’ya tüm Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Yarışmanın festival havasında gerçekleştirileceğini vurgulayan Demirkol, "Bu yıl birincisidir, her sene devam edecektir. Diğer illerimizde nasıl Altın Portakal, Altın Koza festivalleri varsa bizde de aynı şekilde Göbeklitepe Film Yarışması olacaktır. Bunun nesiller boyu devam etmesini arzu ediyoruz" diye konuştu.
ÖDÜLLER
Demirkol, 9-30 Kasım tarihleri arasında hazırlanan eserlerin teslim edilmesi gerektiğini, 23 Aralık’ta ise sonuçların belirleneceğini kaydetti. Demirkol, ödül töreninin ise 29 Aralık’ta gerçekleştirileceğini ifade etti. Sonuçların noter huzurunda belirleneceğini kaydeden Demirkol, yarışmanın birincisine 20 bin TL, ikinciye 15 bin TL ve üçüncüye 10 bin TL para ödülü verileceğini belirtti. Demirkol, şartname ve diğer detaylı bilgilere "www.gobeklitepefilmyarismasi.com" adresinden ulaşabileceğini vurguladı.
Toplantıya Başkan Demirkol’un yanı sıra, Başkan Yardımcısı Osman Uludağ, Belediye Meclis üyeleri Abdurrahman Beyaz, Abdulkadir Altundağ, Ali Doğan, Cuma Demir, Hasan Kaya, Mehmet Keskin, Nusret Kaya ve Selim Polatkan katıldı.