Aydın'da çevresindekilerce "cip doktoru" olarak nitelenen Erol Atik, 50 yıldan bu yana hurdaya ayrılmış cipleri yenileyerek, trafiğe çıkmalarını sağlıyor.

Efeler ilçesi Sanayi Caddesi üzerindeki tamirhanede tek başına hurda bir cipe 3-4 ayda yeniden hayat veren Erol usta, meslek hayatında yüzlerce cipi hem turizmin hem de meraklıların hizmetine sundu.

Aydınlı kaporta ustası 60 yaşındaki Erol Atik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1970 yılında sanayide bir cip ustasının yanında çırak olarak işe başladığını, 1977 yılında da kendi tamirhanesini açtığını anlattı.

O günden bu yana ciplerle uğraştığını, hurdaya ayrılmış olan araçları tamir ettiğini belirten Atik, şu anda 1946 model bir cip üzerinde çalıştığını kaydetti. Atik, "Eskiyen, hurda cipler çürük, kötü durumda bana gelir. Komple tek başıma elden geçiririm, kaportasını, çamurlukları elde yaparak yeniden ayağa kaldırırım." dedi.

"TÜMÜYLE EL İŞÇİLİĞİ YAPIYORUM"

Ciplerin onarılmasında en zorlu işçiliğin kaporta olduğunu ifade eden Atik, şöyle konuştu:

"Eski cip meraklıları ya da turizmde bunu kullanmak isteyenler hurda cipleri bana getirir. Nostaljik ciplerin ana aksamının onarılmasında hazır parça kullanmıyorum. Tümüyle el işçiliği yapıyorum. Ben mesleğime aşığım."

BİR CİP 3-4 AYDA BİTİYOR

Tamirhanesinde eskiden çırakları olduğunu ancak son yıllarda çırak bulamadığını ifade eden Atik, sabır ve sevgiyle bir cip üzerinde yaklaşık 3-4 ay uğraştığını, yılda 4-5 hurda cipi kullanıma hazır hale getirdiğini kaydetti.

Kaynak.Milliyet