Güvenlik güçlerince teröristlerce kurulan barikatların kaldırılması, açılan hendeklerin kapatılması, patlayıcı tuzaklarının etkisiz hale getirilmesi için Abdulkadir Paşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir mahallelerinde 4 gün uygulanan yasağın kaldırılmasıyla vatandaşlar, günlük yaşama dönmeye çalışıyor.

Uygulamanın sona ermesinin ardından mahallelerdeki iş yerleri açılırken, bazı vatandaşların yasağın kalktığı mahallelerden taşındığı görüldü.

Cami de zarar gördü

Abdulkadir Paşa ve Fırat mahallelerinde çok sayıda barikatın kaldırıldığı, hendeğin kapatıldığı, patlayıcı tuzaklarının temizlendiği operasyonlar sırasında, teröristlerin infilak ettirdiği patlayıcılar nedeniyle bazı ev ve iş yerlerindeki hasar gözler önüne serildi.

Terörist saldırılarda, M. Sait Zan Camii'nin kubbesinin de tahrip olduğu görüldü.

"4 gün boyunca bu korkuyla yaşadık"

Su şebekesi ile elektrik hatlarının da zarar gördüğü mahallelerde DEDAŞ ve MARSU ekipleri onarım çalışmalarına başladı. Belediye ekipleri de caddelerde biriken çöpleri topladı.

Mahalle sakinlerinden S.C, evlerinin sokağındaki barikatlara bomba tuzaklandığını belirterek, "Patlamalar sırasında evimizin zarar görmemesi için tüm camları açık bıraktık. 4 gün boyunca bu korkuyla yaşadık. Çok şükür ailemizden kimseye bir zarar gelmedi" dedi.