Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar: "Hem Irak'ın kuzeyinde hem yurt içindeki faaliyetlerde çok ciddi oranda silah ve mühimmat depoları, barınma alanları, sığınaklar imha edilerek kullanılamaz hale getirilmiş ve teröristlere ağır zayiat verdirilmiştir, verdirilmeye de devam edilmektedir. Bu mücadelede sonuna kadar gidilecektir. Tek pilottan, tek erden en üst düzeydeki komutana kadar bütün arkadaşlarımız sivillere zarar vermeme konusunda çok büyük dikkat, çok büyük hassasiyet göstermektedir"

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, terörle mücadelenin büyük bir kararlılıkla devam ettiğini belirterek, "Hem Irak'ın kuzeyinde hem yurt içindeki faaliyetlerde çok ciddi oranda silah ve mühimmat depoları, barınma alanları, sığınaklar imha edilerek kullanılamaz hale getirilmiş ve teröristlere ağır zayiat verdirilmiştir, verdirilmeye de devam edilmektedir. Bu mücadelede sonuna kadar gidilecektir" dedi.

Akar, "Ateş Serbest 2015" tatbikatının başarıyla tamamlanmasının ardından faaliyete katılan TSK personeline seslendi.



"Türk Silahlı Kuvvetleri, yasal mevzuat çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve yüce Türk milletine yönelik her türlü terör örgütü ile mücadele etme azim ve kararlılığını sürdürmektedir" ifadesini kullanan Orgeneral Akar, terörle mücadelenin Türk Silahı Kuvvetlerinin kahraman mensuplarınca başarılı bir şekilde devam ettirildiğini belirtti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, "Hem Irak'ın kuzeyinde hem yurt içindeki faaliyetlerde çok ciddi oranda silah ve mühimmat depoları, barınma alanları, sığınakları imha edilerek kullanılamaz hale getirilmiş ve teröristlere ağır zayiat verdirilmiştir, verdirilmeye de devam edilmektedir. Bu mücadelede sonuna kadar gidilecektir. Ülkemizin birliği, bütünlüğü, güvenliği tam olarak sağlanacak ve herkes rahat ve huzur içinde, bir bütün halinde hayatını sürdürecek" diye konuştu.

"Onların kanları yerde kalmadı, kalmayacak"
Hudut güvenliği çalışmalarının da büyük kahramanlık hikayeleri çerçevesinde başarıyla devam ettiğini vurgulayan Orgeneral Akar, terörle mücadele faaliyetleri sırasında şehit ve gazi olanların bulunduğunu anımsattı. Kahraman şehitleri rahmet ve minnetle yad eden Orgeneral Akar, bu mücadelede yaralanan kahraman gazilere de acil şifa dileklerini iletti.

"Onların kanları yerde kalmadı, kalmayacak" ifadesini kullanan Orgeneral Akar, özellikle 23 Temmuz tarihinden itibaren düzenlenen kara ve hava operasyonlarında terör örgütüne aslında çok daha fazla zarar verilebileceğini ancak bazı konularda kendilerini kısıtladıklarını belirtti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, şöyle devam etti:

"O da nedir? Kahraman silah arkadaşlarımızın can güvenliğinin korunması ve sivil hedeflere, vatandaşlarımıza zarar vermeme konusundaki özen ve hassasiyettir. Bu insani duygular nedeniyle, hukuki zeminde kalmak arzusu ve düşüncesiyle insana, insan canına verilen değer nedeniyle operasyonlar esnasında büyük bir dikkat, özen ve hassasiyet gösterilmektedir. Bütün arkadaşlarımız, tek pilottan, tek erden, en üst düzeydeki komutana kadar bütün arkadaşlarımız sivillere zarar vermeme konusunda çok büyük dikkat, çok büyük hassasiyet göstermektedir."

Kara Kuvvetleri Komutanlığının "Ateş Serbest-2015" tatbikatının Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve komuta kademesinin katıldığı Seçkin Gözlemci Günü", Polatlı'nın Acıkır mevkisindeki General Nahit Şenoğul Atış ve Tatbikat Alanı'nda dün yapılmıştı.