Türkiye’de ilk defa uzaktan eğitim sınıf öğretmenliği tezsiz yüksek lisans programını Amasya Üniversitesi çatısı altında açan Uzaktan Eğitim Merkezi’nde (UZEM) ikinci kez mezuniyet heyecanı yaşandı.
İlk mezunlarını 2013-2014 akademik yılı içinde veren sınıf öğretmenliği tezsiz yüksek lisans programının ikinci mezunları için de mezuniyet programı düzenlendi.
Amasya Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen mezuniyet törenine Rektör Prof. Dr. Metin Orbay, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Gökdere, UZEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Recep Çakır, akademik ve idari personelin yanı sıra öğrenciler ile aileleri katıldı.
Sınıf öğretmenliği tezsiz yüksek lisans programının ardından Bilgisayar Öğrenimi ve Teknolojileri Eğitimi (BÖTE) programı yüksek lisans programını da açmak için çalıştıklarını belirten Rektör Metin Orbay, “Edirne’den Kars’a, Tokat’tan Kırşehir’e Türkiye’nin çok farklı yerlerinden öğrencilerimiz bilgi teknolojilerini etkin bir şekilde kullanan UZEM’de eğitim-öğretimlerine devam ediyorlar. Örgün eğitime nazaran uzaktan eğitim biraz daha meşakkatli bir iştir. Bütün zorluklara rağmen bu sistem içinde yer alan UZEM çalışanları ve siz değerli mezunlarımızı tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.
Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Recep Çakır da, “Personelimle birlikte yoğun bir tempoda çalıştığımız UZEM’de Amasya Üniversitesi’nin bilginin ve teknolojinin yuvası olma gayretine biz de katkılarımızı sunma gayreti içindeyiz. Bu süreçte bizden desteğini esirgemeyen başta Rektörümüz olmak üzere tüm Amasya Üniversitesi ailesine teşekkürlerimi sunuyor, mezun öğrencilerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.
Eğitimini başarıyla tamamlayıp Sınıf Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programından mezun olan Ayşe Yavuz Çoban, “Amasya Üniversitesi’nde olmaktan dolayı çok mutluyum. Gayet memnun bir şekilde buradan ayrılacağım. Ders içerikleri çok faydalıydı. Kendi çocuklarım ve öğrencilerim için faydalı bir eğitim aldığıma inanıyorum. Ayrıca örgün eğitim yapma imkanı olmayanlar için akademik çalışma yapmanın imkansız olmadığını öğrendim. Bizlere bu fırsatı veren Amasya Üniversitesine teşekkür ediyorum” derken, “Amasya Eğitim Yüksekokulu’nun ilk mezunlarından biri olduğunu ifade eden İclal Kalkan ise ’’Bana bu yaşımda bu imkanı sağladıkları için UZEM’e teşekkür ediyorum. Mesleğimin 27. yılını çalışıyorum ama ilk defa cübbe giydim. Çok mutluyum, çok şey kazandım, bilgilerim katlandı. Bütün öğretmenleri UZEM’de yüksek lisans yapmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.
Kayseri’den gelen Ersin Maraşlı da, "Ders içerikleriyle alakalı ya da herhangi bir sorunda UZEM’i 7/24 aradık ve hepsinde sorularımıza cevap aldık. Bu sitemin iyi olduğunu düşünüyorum. Köy okulunda öğretmenim, hem öğrencilerime daha verimli oldum hem de zamanımı yüksek lisans yaparak daha verimli geçirdim" ifadelerini kullandı.
Tören mezun öğrencilerin kep fırlatmasının ardından sona erdi.