Gaziantep Üniversite’sinden istifa edip AK Parti’den milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Selehattin Bekmez, adaylık tanıtım sürecinde partisinin Araban İlçe Teşkilatı yönetici ve üyeleriyle bir araya geldi.
Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir ve partililer tarafından samimi ortamda karşılanan Prof. Dr. Mehmet Özdemir, 28 Şubat, çözüm süreci, kalkınma, 17-25 Aralık darbe girişimleri konularında önemli açıklamalarda bulundu.
“Öncelikle burada olmaktan ne kadar mutlu olduğumu sizlerle paylaşmak istiyorum” diyerek partililere seslenen Prof. Dr. Selehattin Bekmez, kendisi hakkında da partililere bilgi verdi. Prof. Dr. Bekmez, şöyle devam etti:
“Gaziantepliyim, 45 yaşındayım. Gaziantep İmam Hatip Lisesi mezunuyum. 1992 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdim. Mezuniyet sonrası Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde yüksek lisansa başladım. Yurtdışı bursunu kazandığım için hukuk fakültesini yarıda kesip, Amerika Birleşik Devletleri’ne Ekonomi Master’ımı yapmak üzere YÖK bursu ile Muğla Üniversitesi adına görevlendirildim. 1996 yılında yüksek lisansımı bitirdim. 2000 yılında doktoramı tamamladım. Ekonomi dalında doktora unvanı aldım. Doktoramla birlikte Eğitim-Liderlik-Araştırma danışmanlığı bölümünü de doktora yan alanı olarak aynı şekilde Amerika Birleşik Devletleri Louisiana State University’de bitirmiş oldum. Doktora yan alanı bittikten sonra yine ABD’de Idaho Üniversitesi’nde 3 yıl süreyle üniversite hocalığı yaptım, dersler verdim, projerler yürüttüm, yüksek lisans doktora öğrencilerine danışmanlık yaptım. Bu arada İdaho Ulaştırma Bakanlığı tarafından oluşturulan 6 kişilik vergi kanunu hazırlama komitesinde yer aldım. Hala kullanılan vergi kanunu ağır tonajlı araçların vergilendirilmesinde kullanılan bizim hazırladığımız kanun hala yürürlüktedir. Mecburi hizmetimiz olduğu için 2004 yılında Muğla’ya geri döndük. Çünkü YÖK bursuyla Muğla Üniversitesi adına gönderilmiştim. 2004 yılında Türkiye’ye döner dönmez yardımcı doçent, 2005 yılında da doçent unvanını aldım.”
2006 yılında İtalya’nın Venedik şehrinde bulunan araştırma kurumunda misafir öğretim üyesi olarak çalıştığını da hatırlatan Prof. DR: Bekmez, “İtalya’da Sermaye dağılımının çevresel etkileri ve dünya üzerindeki etkileri üzerine tezler hazırladık, projeler yürüttük, yönetici ve araştırmacı olarak çalıştım. 2007 yılında tekrar Muğla Üniversitesi’ne döndüm. 2010 yılında memleketimize, kürkçü dükkanımıza dönmüş olduk. O zamandan bu zamana kadar da Gaziantep Üniversitesinde İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nde görev yapıyordum. Ekonomi ile ilgili sayısız yüzlerce ulusal ve uluslararası dergilerinde yayınlarım var. Türkiye’de kalkınma, kayıt dışı ekonomi ve Avrupa Birliği ile ilgili kitaplarım mevcuttur” dedi.
Siyasete girme sebebi hakkında da açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Selahattin Bekmez, “Belli bir noktadan sonra teorik bilginizin hayata geçmediğinizi görüyorsunuz ve bu manada siyasette biraz daha etkin kullanma adına böylesi bir yolu seçmiş olduk. Rabbim inşallah utandırmasın. Nerede en iyi hizmet edeceksek orada bulunmamız gerekiyor. Her şeyin bir sadakası vardır, bilginin de sadakası en iyi hizmet ettiğiniz yerde bulunmaktır. Ekonomi ile ilgili yazmışlığımız var. Geçen aya kadar ulusal gazetelerde ekonomi ile ilgili yazılar yazıyordum. Bilgimizi birikimimizi hem ulusal bazda hem Gaziantep özelinde Türkiye genelinde değerlendirmenin zamanı geldi. Bu manada fikirlerimizle yıllardır destek verdiğimiz AK Parti ye AK kadrolara katılıp, sizlerle omuz omuza yan yana hizmet etme yolunu seçtik” diye konuştu.
Neden AK Parti sorusuna da cevap veren Prof. Dr. Bekmez, “Özellikle son 13 yıla baktığımızda Türkiye’nin ekonomik olarak siyasi olarak nereden nereye geldiğini hepimiz müşahede ediyoruz. Çözüm sürecinin nelere kadir olduğunu neler yaptırabileceğini ve hükümetimizin Genel Başkanımızın, Kurucu Genel Başkanımızın bu manada ne kadar çaba sarf ettiklerine hepimiz şahit oluyoruz. Bunu baltalamak isteyenlerin de aksi yönde ne kadar çalıştığını görüyoruz. Böylesi bir oluşum dünyanın ilk 10 ekonomisine 2023 vizyonu ile girecektir. İşte bu vizyonda benim de çorbada, bilgimle birikimimle tuzum olursa, devletimin bana 12 yıl ABD’de kalmama fırsatına karşılık ben de karşılığını vermiş olurum. Ben de vefamı bu şekilde ödemeye çalışacağım. Eğer Rabbim nasip ederse, genel merkezimiz teveccüh gösterirse, siz değerli dostlar desteklerinizi verirseniz, biz bu yola talibiz, bu yola baş koyduk. Bu davanın bayrağını bir adım öne taşımayı Allah nasip etsin. Onca çile, meşakkat çekenlerin arkasından biz de yürüyelim” dedi.