Mehmet CANDAN/ İZMİR, () - İZMİR'de, Cumhuriyetin kuruluşunun 92'nci dönümünü binlerce vatandaşın katıldığı fener alayı yürüyüşüyle kutlandı. Terör olayları nedeniyle Kubat konseri ise iptal edildi. 
Cumhuriyet Bayramı'nın 92'nci yıldönümü İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği etkinliklerle coşkuyla kutlandı. Saat 20.00'de binlerce kişi fener alayına katılmak üzere Cumhuriyet Meydanı'na akın etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve eşi Türkegül Kocaoğlu, CHP'li İzmir milletvekilleri, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, ilçe belediye başkanların da aralarında bulunduğu vatandaşlar fener alayı yürüyüşünün bitiş noktası olan Gündoğdu Meydanı'na hareket etti. Başkan Kocaoğlu ve beraberindekiler Kordon'da sıralanan kafe ve restoranlarda oturan vatandaşların bayramını kutladı. Fener alayı yürüyüşü Gündoğdu Meydanı'nda son buldu.
Gündoğdu Meydanı'nda toplanan kalabalığa seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Bugün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 92'nci yıl dönümünü kutluyoruz. Ne mutlu bize. İmkansızı başaran, yedi düvele karşı cumhuriyeti kuran, ilke ve inkılapları hayata geçiren, ulu önderimize ve silah arkadaşlarına şükran duyuyoruz. Hepimizin bildiği gibi Türkiye, vatanımız milletimiz çok büyük bir dar boğazdan geçiyor. Bizler ulu önderimizin arkasında olanlar yani 78 milyon vatandaşımız ayrımcılığa ötekileştirenlere, siyasi raht için her türlü onursuz iş yapmak isteyenlere karşı, dim dik ayakta Türkiye'nin en aydınlık kentinden, Atatürk'ün kentinden, kurtuluşun ve kuruluşun ekonomik mücadelenin başladığı kentten tekrar çok ama çok yüksek sesle haykırıyoruz; Bizler, Atatürkçüler, ülkesini ve milletini sevenler var olduğu müddetçe Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk devrimleri ilelebet yaşayacaktır. Ülkemizdeki ve bölgemizdeki terör olaylarının ancak ve ancak bizler, alt kimlik ayrımı yapmadan din inanç ve ırk ayrımı yapmaksızın tek vücut olarak birbirimize kenetlenerek aşabiliriz. Bunun için bu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın da ülkemizin içinde bulunduğu dar boğazdan geçerken Türk Milletine olan inanç ve güvencimize tekrarlıyoruz. Ulu önderimizin belirttiği gibi 'Ne mutlu Türküm diyene, Ne mutlu Türküm diyene, Ne mutlu Türküm diyene. Cumhuriyet Bayramı'mız kutlu olsun" diye konuştu.
Etkinliklerde belirtilen Kubat konserinin yaşanan terör olayları nedeniyle iptal olduğu belirtildi.

FOTOĞRAFLI