Aydın’da geçen hafta karnelerini alıp bir hafta dinlenen çocuklar için yaz Kur’an Kursları başladı. Sabah saatlerinde mahallelerinde bulunan camilere akın eden çocuklar cıvıl cıvıl sesleriyle adeta camileri şenlendirdi. Bu yıl Yavuz Sultan Selim Cami’sinden startı verilen ‘Yaz Kur-an Kursları’nın açılış törenine Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, Efeler İlçe Müftüsü Salih Akcan, Yavuz Sultan Camii görevlileri, il merkezindeki camilerde görev yapan din görevlileri ve 2 aylık kurs programına katılmak için başvuru yapan öğrenciler katıldı.

Her türlü hazırlığı yaparak kurslara başladıklarını ve yaz boyunca çocuklara faydalı olmayı istediklerini ifade eden Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, “Camilerimiz her sene olduğu gibi bu senede çocuklarımız ile şenlendi. Caminin o manevi güzelliğini tadarak her çocuğumuzun dini bilgileri öğrenmesi her anne babaya mutluluk verdiği gibi bizlere de mutluluk verecek. Çocuklar bizim geleceğimizdir. O yüzden dinini diyanetini bilen nesillerin yetişmesini istiyoruz. Bu anlamda öğrencilerimizin 2 aylık zaman zarfını çok iyi değerlendirmesini temenni ediyorum. Çocuklarımızı camiye geldikleri için kutluyor ve Kur-an kurslarını hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

KURSLAR 21 AĞUSTOSTA SONA ERECEK,

9 hafta sürecek olan kurslar kapsamında aylık kurs programına katılmak için başvuru yapan öğrencilere Kuran-ı Kerim ve dini bilgiler öğretilecek. Yaz tatillerinde Kur’an öğretimi ve din eğitimi alanındaki önemli bir boşluğu dolduran Yaz Dönemi Kur’an Kursları’nda yaş sınırlaması bulunmuyor. Kur-an kursları sabah saat 09.00’da başlayıp öğle saat 13.00’e kadar devam edecek. 22 Haziran’da başlayan kurslar 21 Ağustos’ta sona erecek.