AYDIN'da pikniğe giden üç aileyi taşıyan ve frenlerinin boşalması sonucu 100 metrelik uçuruma yuvarlanan minibüste bulunan 18 kişiden hayatını kaybeden 1'i çocuk 4'ü toprağa verildi.
Dün (Pazar) saat 18.30 sıralarında piknik için gittikleri Paşa Yaylası'ndan dönen üç aileyi taşıyan Mahsun Dağ'ın kullandığı 09 KT 869 plakalı minibüs, Karaköy Mahallesi, Gedikli Mevkisi'ne, geldiğinde freni boşalması sonucu virajı alamayıp, savruldu. Kontrolden çıkan minibüs yol kenarındaki 100 metrelik uçurama yuvarlandı. Bir zeytin ağacına takılarak duran minibüstekilerden çoğu dışarı fırlarken, can pazarı yaşandı. Kazada yaralanan minibüs sürücüsü Mahsun Dağ ile yanındaki Maşallah Çiçek, Nezhep Çiçek, Yazgül Çiçek, Mehmet Çiçek, Monzire Turgut, Pelda Saçık Aydın Atatürk Devlet Hastanesi'nde, Berkan Kanat, Özgür Kanat, Beşire Dağ, Mefaret Kanat ve Ömer Çiçek Adnan Menderes Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde, Emine Turgut, Gıyasettin Kanat, Eymen Çiçek, Vedat Çiçek, Melike Kanat ve Gülnaz Çiçek Aydın Devlet Hastanesi'nde kaldırıldı. Yaralılardan durumu ağır olan Pelda Saçık (18), Ömer Çiçek (3), Mefaret Kanat (40) ve Gülnaz Çiçek (19) doktorların müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Kazada ölen Pelda Saçık'ın İstanbul'da yaşadığı, tatil için anneannesinin yanına geldiği, minibüsü kullanan Mahsun Dağ'ın matematik öğretmeni olduğu ve kazadan birkaç gün önce atamasının yapıldığı öğrenildi.
TATİL İÇİN GELMİŞ
Kazada hayatını kaybeden biri çocuk dört kişi için Ovaeymir Mahallesi Mezarlığı'nda ikindide cenaze töreni düzenlendi. Gözyaşları sel olurken, ölenlerin yakınlarının ağıtları yürekleri dağladı. Kılınan namazın ardından cenazeler toprağa verildi.
FOTOĞRAFLI