Olay, 14 Şubat 2016 akşamı Çukurova ilçesinin Beyazevler mahallesi Seyhan Nehri kıyısında meydana geldi. İddiaya göre, Seyhan Nehri kıyısında tekneden yapılmış kafenin sahibi Vedat Yüzgeç (49), yanında garson olarak çalıştırdığı Mahmut Altunsöz (17) ile para yüzünden tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Altunsöz'ün arkadaşı 22 yaşındaki Mert E. de olaya dahil oldu.

Vedat Yüzgeç, kendisini bacağından bıçaklayan Altunsöz'ü ekmek bıçağıyla göğsünden, arkadaşı Mert E.'yi sağ dizinden bıçakladı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve ambulans sevk edildi. Göğsünden aldığı bıçak darbesiyle ağır yaralanan Altunsöz, arkadaşı Mert E. ile birlikte Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesine götürüldü. Kan kaybeden Altunsöz, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Altunsöz'ün cenazesi, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Mert E., ayakta tedavi edildi.

İş yeri sahibi Yüzgeç ise Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Vedat Yüzgeç'in hayati tehlikesinin bulunmadığı, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.