Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Çankırı'ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çankırı Belediyesi'ni ziyaret etti. Belediye Başkanı İrfan Dinç'ten kentteki çalışmalarla ilgili bilgiler alan Bakan Eroğlu, düzenlediği basın toplantısında gazetecilerden gelen soruları cevapladı. Bir gazetecinin "Eskiden Doğu ile sınırlı kalan terör olayları artık Anadolu'ya kadar yayıldı. Canlı bombalara hep birlikte şahit oluyoruz. Çözüm süreciyle güçlendirdiğiniz terörü nasıl bitireceksiniz?" sorusunu yanıtlayan Bakan Eroğlu, terör örgütünün çözüm sürecinde güçlenmediğini söyledi.
Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin her zamankinden daha güçlü olduğunu ifade eden Eroğlu, "Terörle mücadelede en etkili mücadeleyi şu anda Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti yürütmektedir. Bakın şunu söyleyeyim, öyle yok. Eskiden istihbaratı başka ülkelerden gelirdi, yanlış koordinatlar verilirdi. Şimdi bizim dünyada 6 ülkede olan insansız uçaklarımız var. Kandil'deki mağarayı tespit ediyor ve mağaranın kapısını bombalayıp kapatacak şekilde çalışmalar yapılıyor. Terör örgütü zaten son çırpınışları dolayısıyla bunları yapıyor. Biz büyün Türkiye'de her taraftayız. Ben geçen gün Kiliste, önceki gün sınırda kahraman askerlerimizleydik. Diyarbakır, Sur'a gittik, Şanlıurfa'ya gittik. Şanlı bayrağımız Türkiye'nin her yerinde dalgalanıyor, dalgalanacak" diye konuştu. Eroğlu, sadece PKK terör örgütüyle değil, onlara silah veren güçlerle de mücadele ettiklerini kaydetti.

DOKUNULMAZLIK KANUNU DEĞİŞECEK

HDP'nin kendisiyle ilgili verdiği gensoru önerisi ile ilgili konuşan Bakan Eroğlu, HDP'nin terör örgütünü arkasına almış bir oluşum olduğunu ifade etti. Dokunulmazlık zırhıyla istediklerini yaptıklarını dile getiren Eroğlu, "Biz dedik ki, biz dahil hepimizin dokunulmazlıkları kalksın, terör örgütüne destek veren, arabasıyla onlara silah götüren, bomba götüren hainler gerekirse mahkeme huzuruna çıksın dedik. Onlar bunu bildikleri için ve bunu önlemek için her türlü saldırıyı yapıyorlar. Dokunulmazlık kanunu değiştirilecek. Ben dahil, herkesin dokunulmazlığı kaldırılacak. Bir suçumuz varsa gideceğiz mahkemeye. Onları da kanuna teslim edeceğiz" dedi.