İlker AKTAŞ/SAMSUN, () - SAMSUN'da zihinsel, ruhsal ve bedensel hastalara faaliyet gösteren özel bir bakım merkezi, hastalarını tedavi ederken, çeşitli eğitimler almalarını da sağlıyor. Topluma önemli bir hizmet verdiklerini belirten kurum sahibi Dr. Nejat Akyol, "Bu kurumlar sayesinde hem hastanelerin yükü azalıyor, hem de kaliteli hizmet veriliyor" dedi.
Samsun’un Tekkeköy İlçesi Köprübaşı Mahallesi’nde bulunan bir özel bakım merkezi, hastalarına konforlu mekanda hizmet sunuyor. 6 bin metrekare kapalı alan ve 5 dönüm açık alan üzerine kurulu olan bakım evi, tek kişilik, çift kişilik ve 3 kişilik odalarda hastaların daha rahat bir ortamda tedavi olmalarına olanak sağlıyor. Merkezin yaklaşık 1 yıldır bulunduğu alanda hizmet verdiğini belirten kurum sahibi Dr. Nejat Akyol, "Türkiye’deki sayılı bakım merkezlerinden birisiyiz. 3 katlı binamızın 2 katında hasta bakımı yapılıyor. 3’üncü kat ise idari bina olarak kullanılıyor. 3 bölüm halindeyiz. Her bölümün ayrı giriş çıkışı, ayrı bahçeleri var. Binanın farklı bölümlerden oluştuğunu göstermek için de değişik renklerde boya yaptık. Kırmızı ve bordo bölüm bayanlar, diğer bölüm ise erkekler için tahsis edildi" dedi.
Zihinsel, ruhsal ve bedensel hastalara hizmet verdiklerini vurgulayan Dr. Akyol, "Hepsinin bölümleri ayrı şekilde. 200 kişi kapasitemiz mevcut. Ancak şu andaki hasta sayısı ise 60. Hastalarımız Türkiye’nin çeşitli yerlerinden Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlükleri tarafından ve hasta yakınları tarafından kurumumuza getiriliyor" diye konuştu.
Kurumlarında beden eğitim öğretmeni ve görsel sanatlar öğretmeni bulunduğunu da ifade eden Dr. Nejat Akyol, şöyle devam etti:
"Öğretmenlerimiz sayesinde hastalarımızın spor yapmalarını sağlarken, aynı zamanda da güzel sanatlar dersi ile birlikte onlara çeşitli el sanatları öğrenme imkanı da sunuyoruz. Ayrıca hobi bahçemizde isteyenler sebze de yetiştirebiliyor. Hastalarımızın bir gününü hem tedavi hem de diğer faaliyetlerle doldurmaya çalışıyoruz. Biz ve bizim gibi kuruluşlar, topluma önemli hizmet veren kurumlardır. Bu tarzdaki kurumlar sayesinde hem hastanelerin yükü azalıyor hem de kaliteli hizmet veriyor."

FOTOĞRAFLI