Karşıyaka Belediyesi, ilçe genelindeki tüm parkları modern oyuncaklarla donattı. Tasarım ödüllü zıplama tiltleri ilçe genelinde 25 parka yerleştirilirken, oyun grupları da engelsiz hale getirilmeye başlandı.
Yaz aylarının gelmesini fırsat bilen Karşıyaka Belediyesi, çocuk oyun parklarını modernize etme çalışmalarına hız verdi. Çocukların öneri ve taleplerini de dikkate alan Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 25 parka zıplama tiltleri ve trambolinler yerleştirdi. Uygulama hem çocukları hem de aileleri memnun etti. Çocuk parklarındaki güvenlik önlemlerini unutmayan Karşıyaka Belediyesi, oyun alanlarının zeminine toplam 5 bin metrekare kauçukta döşedi. Yıpranmış ve tamirat isteyen parkların yenilenmesi ve güzelleştirilmesi için de revizyon çalışmaları başlatıldı. Yıl sonuna kadar 35 bin metrekare park alanının belediye ekiplerince bakımı yapılacağı belirtildi. Engelli çocukları da unutmayan Karşıyaka Belediyesi, oyun parklarını ayrıca ‘engelli dostu’ haline getirmek içinde kolları sıvadı. Parklara 3-8 yaş grubu engelli çocukların kullanımına yönelik özel olarak tasarlanmış, güvenlikli salıncak ve kaydıraklar yerleştirilmeye başlandı.
“BU KENTİ ÇOCUKLARLA YÖNETECEĞİM”
Katılımcı demokrasi anlayışı çerçevesinde, çocuklarında kent yönetiminde söz sahibi olmasını hedeflediklerini anlatan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Göreve geldiğimde, bu kenti çocuklarla yöneteceğimi söyledim ve onların fikirlerine önem vererek, mahalle toplantılarında son sözü onlara bıraktım. Çocuklarımız, parklar için bu modern oyuncakları istedi ve biz de gerçekleştirdik. Yaşadıkları kentte kendilerinin de söz sahibi olmaları ve aidiyet duygusu hissetmeleri çok güzel” dedi.