Aziz ÖNAL/BİNGÖL, ()- IŞİD'in Kobani’ye yönelik saldırısı, Bingöl’de düzenlenen yürüyüşle protesto edildi. Yürüyüşe katılan HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, "Filistin’de bir olay olduğu zaman aslan kesilenler, söz konusu yanı başındaki Kürtler olduğunda kin ve nefretlerini kusuyorlar. Sevinç nidalarıyla ölülerimize hakaret ediyorlar" dedi.
"FİLİSTİN'DE ASLAN KESİLENLER, KÜRT ÖLÜMLERİ KARŞISINDA NEFRET KUSUYOR"
HDP Milletvekili Hişyar Özsoy, HDP ve DBP temsilcileri ile çok sayıda vatandaş, HDP il binası önünde toplandı. Daha sonra sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçen grup, Saat Kulesi önüne geldi. HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, burada yaptığı konuşmada, Kobani'de 231 kişinin katledildiğini belirterek, "Tüm halkımızın ve İslam Alemi'nin başı sağ olsun. Kürtler, İslam Alemi'nin en mazlum halklarından birisidir. 231 insanımız Kobani’de vahşi bir şekilde katledilmiştir. Ölenlerin büyük çoğunluğunu çocuk, kadın ve yaşlılar oluşturuyor. Filistin’de bir olay olduğu zaman aslan kesilenler, söz konusu yanı başındaki Kürtler olduğunda kin ve nefretlerini kusuyorlar. Sevinç nidalarıyla ölülerimize hakaret ediyorlar. Bunu yapanlar Türk ve Müslüman dediğiniz kardeşleriniz. Şunu herkes bilsin, seçimden önce Hamdullah Öğe arkadaşımızı katlettiklerinde söylemiştik. Kürtler'i ölümle terbiye edeceklerini düşünüyorlarsa, yanılıyorlar" dedi.
"KÜRTLER DEVLET KURARSA, SANA BURADA NE OLUYOR, BUNDAN SIKINTIN NE?"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim öncesi Kürtlere yönelik sert açıklamalarda bulunduğunu ifade eden HDP'li Özsoy, şöyle konuştu:
"Sayın Cumhurbaşkanı, içimizi acıtmaya devam ediyor. Seçim öncesi kinini kustu. Seçim öncesidir dedik, sineye çektik. Seçim atmosferinin tansiyonuna verdik. Şimdi seçim bitti, biz insani bir üslup beklerken, 231 kişinin öldüğü katliamdan sonra yaptığı açıklama, bütün kibrini, bütün küstahlığını tekrar açığa çıkarmıştır. Ne pahasına olursa olsun, Kürtlere devlet kurdurtmayacakmış. Birincisi, Kürtlerin devlet kurma isteği var mı yok mu? O tartışılıyor. İkincisi ise Kürtler devlet kursa, sana burada ne oluyor? Senin bundan sıkıntın ne? 'Kürt kardeşim' diyorsun, Kürtler'in sevindiğine sen neden üzülüyorsun? Sonra da kalkıp, 'ben herkesin Cumhurbaşkanıyım' diyorsun. Biz sayın Cumhurbaşkanı'nın Cumhurbaşkanlığı'nı bu noktadan sonra tanımıyoruz."
FOTOĞRAFLI