İlker AKTAŞ/SAMSUN, () - SAMSUNSPOR Teknik Direktörü Ümit Özat, "Hakem Deniz Çoban kimsenin başaramadığını başardı. Bence sadece Deniz Çoban’ın değil, her maçtan sonra antrenörler nasıl basın toplantısı yapıyorsa, hakemlerin de basın toplantısı yaparak maçı değerlendirmeleri lazım" dedi.
PTT 1'nci Lig'de zirvede yer alan Samsunspor'da Teknik Direktör Ümit Özat, haftalık basın toplantısını düzenledi. Nuri Asan Tesisleri’nde düzenlenen toplantıda takımının son durumunu değerlendiren Özat, futbolcularının ortaya koyduğu performansın kendisini sevindirdiğini söyledi. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile bu hafta sahalarında oynayacakları maçı kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Ümit Özat, "Bu karşılaşma bizim açımızdan çok önemli. Zirvedeki yerimizi korumak ve istikrarımızı sürdürmek için seyircimizin de desteği ile 3 puanın sahibi olmak istiyoruz. Tüm çalışmalarımızı bu yönde yapacağız" dedi.
Bir basın mensubunun sorusu üzerine Kasımpaşa-Çaykur Rizespor maçının sonrasında yaptığı hatalar nedeniyle canlı yayında her 2 takımdan da özür dileyen hakem Deniz Çoban’ı tebrik eden kırmızı-beyazlıların genç teknik direktörü Ümit Özat, şöyle konuştu:
"Hakemlerin maçtan sonra gelip, ‘Hocam hatamız oldu ise kusuruma bakma’ demeleri hoşuma gidiyor. Hiçbir hakem art niyetli değildir. O artık çok eski yıllarda kaldı. Artık Türkiye’de hakemlerin art niyetli olabileceklerini düşünmüyorum. Dolayısı ile siz gol attınız da hakem vermedi gibi bir durum yok ortada. Hakemler, başarısızlıklar için bahanedir. Ama Türkiye’de ağlamayana emzik vermezler gibi bir olgu oluştuğu için Türkiye’de her kaybedenin bahanesi hakem oluyor. Ama ben yeri geliyor kazanırken hakemi eleştirebiliyorum. Bu benim için önemli. Hata aramak isteyen önce aynaya, kendine bakacak. Biz bu kadar işin arasında hakemlerle uğraşırsak, o zaman kendi hatalarımızı göremeyiz. Hakem de insan, o da hata yapacak. Biz de o hataya tepki vereceğiz. Ama daha sonra unutulacak. 40 kişiyiz. Hepimiz birbirimizi biliyoruz. Ne yapacağız dışarıdan hakem mi getireceğiz? Bu anlamda Deniz Çoban’ı kutluyorum. Kimse bu özveriyi, kimse bu sağduyuyu, kimse bu cesareti gösteremezdi. Bence bir ilki yaptı. Bence sadece Deniz Çoban’ın değil, her maçtan sonra antrenörler nasıl basın toplantısı yapıyorsa, hakemlerin de basın toplantısı yaparak maçı değerlendirmeleri lazım. Bence Türkiye Futbol Federasyonu’nun onlara bu özgürlüğü vermesi lazım. O zaman bir takım şeyler çok daha net ortaya çıkar. Hata yapan özür dilemesini bilecek, hata yaptığını kabul edecek. Süresi kısıtlı olmak üzere eleştirilere cevap verecek ve bitecek gidecek. Bu zor bir şey değil. Deniz Çoban bence bir milattır. Kimsenin başaramadığını başardı. Örnek olmasını diliyorum."
FOTOĞRAFLI