Hastalarla yakından ilgilenen Sağlık Bakanı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, "Bu hastaneler, bundan sonra hastaların randevu alarak, direk buralara gelerek tedavi olacakları hizmet alacakları üniteler haline gelecek. Sivil vatandaşlarımızında buradan iyi bir şekilde hizmet almasını sağlayacağız" dedi.

Kadıköy’de bulunan Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Sağlık Bakanlığı’na devredilerek Sultan Abdülhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesi ismini aldıktan sonra ilk sivil hastaları ağırladı. Hastalar Sağlık Bakanı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Ali Rıza Odabaş tarafından karanfillerle karşılandı.

Hastaneyi ziyaret eden Eyüp Gümüş, "Bugün itibari ile toplam Türkiye’de 33 askeri hastanemiz, 5 sağlık merkezimiz artık Sağlık Bakanlığımızın yönetimine geçmiştir. Bunlardan birisi tabi ki şuan önünde durduğumuz Gülhane Eğitim Araştırma Hastanemiz, tabi ki yeni ismiyle Gülhane Abdülhamit Eğitim Araştırma Hastanemiz. Bütün ekiplerimiz burada personelimiz ve bizim takviye edeceğimiz personelle beraber bundan sonra hem askerlerimize hem de sağlık personelimizin hizmet edeceği diğer vatandaşlarımıza hizmetlerini sürdürecekler. Güçlü bir şekilde alt yapısı daha iyi hale getirilerek bu çalışmaları devam ettireceğiz. Bugün Türkiye’de 33 hastanede sivil hastalar da yoğun bir şekilde buralara gelmeye başladı. Bu hastaneler, bundan sonra hastaların randevu alarak, direk buralara gelerek tedavi olacakları hizmet alacakları üniteler haline gelecek. Önümüzde ki günlerde güçlendirilmiş kadroyla beraber bu hastanelerimiz eski misyonlarından daha güçlü hale getirilecektir" şeklinde konuştu.

HALK MEMNUN
Bugüne kadar sivil vatandaşların askeri hastanelerden yeterli düzeyde yararlanamadığına dikkat çeken Gümüş, sözlerine şöyle devam etti:
"Bu hastaneler askeri hastane adı altında hizmet verdiği için sivil vatandaşlarımız genelde açsak da buralara gelemediler. Bundan sonra bu mekanlardan istifade edecekler. Sivil vatandaşlarımızında buradan iyi bir şekilde hizmet almasını sağlayacağız. Memnun oluyorlar, sivil vatandaşların hizmetine açılması Sağlık Bakanlığının kontrolünde olması vatandaşlarımızı memnun ermektedir. Bununla ilgili çalışmalarımız devam edecek".